19.07.2018 | David Záruba | Aktuální zprávy

Pardubice chtějí hrát znovu nahoře. Tým je oproti jaru kvalitnější, říká Zavřel

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Loňské třetí místo bylo pro fotbalisty Pardubic nečekaným úspěchem. Východočeši vědí, že zopakovat podobné umístění bude velmi těžké, ale z ambic hrát na vrcholu tabulky výrazně slevit nechtějí. A to se stále stejnou filozofií, kdy šanci dostávají zejména odchovanci a mladíci.

„Věřím, že na podzim budeme pokračovat v tom, co jsme načali minulý rok, a budeme se znovu pohybovat v horní polovině tabulky,” prohlásil předseda představenstva klubu Vladimír Pitter.

Pardubice se však budou muset obejít bez jednoho ze strůjců úspěchu. Klíčový záložník Jan Řezníček vyslyšel lákání z Opavy a poprvé v životě okusí první ligu. „Odešel nám klíčový hráč, ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Osa týmu zůstala poměrně stejná a chceme ji nadále tvořit s cílem jednou postoupit do nejvyšší soutěže,” řekl Pitter. 

I nadále budou Východočeši sázet na své odchovance a mladé hráče, kteří přijdou na hostování z prvoligových klubů. „Snažili jsme se tým zkvalitnit tak, aby byl znovu konkurenceschopný, navíc ještě probíhají nějaká jednání. Každopádně oproti jarní sezoně bude tým kvalitnější,” věří sportovní manažer Vít Zavřel.

Zkrácená letní pauza donutila trenérský štáb Pardubic v čele s hlavním koučem Jiřím Krejčím uzpůsobit tréninky nedostatku času. „Letní příprava byla intenzivnější, spíše jsme se soustředili na herní nácviky. Za ten měsíc jsme absolvovali šest přípravných zápasů, což mělo i kondiční charakter, takže jsme připravení,” nepochybuje Krejčí.

O síle týmu je přesvědčený také obránce a jedna z opor Martin Šejvl. „Kabina se tolik nezměnila, zůstala víceméně stejná. Potřebovali jsme doplnit hlavně zadní řady, což se myslím podařilo. Co se týče Honzy Řezníčka, tak toho budeme muset nahradit všichni,” řekl pardubický odchovanec.