20.07.2018 | Martin Pištora | Zápas

Novou sezonu otevřela výhra Ústí nad Labem nad Sokolovem

Foto: fkusti.cz
Souboj Ústí nad Labem se Sokolovem otevřel nový ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Utkání, na které si našlo cestu dvanáct set diváků, se rozhodlo v prvním poločase. Domácí tým po špatném začátku prohrával, ale zápas dokázal otočit ještě do poločasu a sezonu nastartoval lépe než Baník Sokolov.
19' Jindráček
36' Strada
17' Stropek
81' Leibl
90' Výborný
bez karet
Sestavy
Lindr – Bílek, Jindráček (84. Šup), Kingue, Krátký, Leibl (82. Dvořák), Miskovič, Peterka, Pimpara, Richter (76. Výborný), Strada.
Na lavičce: Tvrdoň, Brak, Chodora, Drame
Trenér: Aleš Křeček
Belaň – Mejdr, Stropek, Mišůn, Beránek (75. Ševčík A.) – Machek , Hlavatý (83. Voleský) – Kosak, Vávra, Štípek (61. Dvořák II.) – Vašíček.
Na lavičce: Dvořák I., Ševčík, Body, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Nenadál – Myška, Vlček • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1212

Komentář

Začátek zápasu se nesl v duchu silového fotbalu a ani jednomu celku se nedařilo založit pořádný útok. Diváci se tak první šance dočkali při domácím rohovém kopu, který skončil těsně vedle levé tyče branky hostujícího brankáře Belaně. 

První šanci měli domácí, ale první branku vsítili hosté. Po rozehraném přímém kopu první centrovaný míč domácí obrana odvrátila, ale z následné akce se ke střele dostal Daniel Stropek, který tečovanou střelou otevřel skóre zápasu.

Domácí tým se ale nevzdal a vyrovnal prakticky vzápětí. Ústí se uchýlilo k presingu, díky kterému přišla rychlá akce a protiútok, který zakončil Martin Jindráček střelou na zadní tyč. 

Tlak domácích trval i po vyrovnání a po velmi pěkně vypadající akci to patičkou zkoušel Richter, ale branku trefit nedokázal. Další velká šance domácích přišla poté, co si Bílek naběhl na přízemní centr, ale také on ve skluzu branku netrefil. 

To, co se nepovedlo Bílkovi, vyšlo o tři minuty později Marku Stradovi. Ústí nad Labem předvedlo pěknou postupnou kombinaci a následný centr z levé strany skončil v síti. Tato branka vzbudila emoce, protože jeden z obránců Sokolova míč vykopával z branky, ale rozhodčí Nenadál gól uznal.

Prakticky poslední dobře vypadající akce přišla před koncem prvního poločasu. Hostující Vašíček střílel velmi dobře, ale obrana domácích dokázala na poslední chvíli míč odvrátit na rohový kop.

Druhý poločas divákům příliš pohledného fotbalu nepřinesl. Hra se odehrávala hlavně uprostřed hřiště a občasné brejkové situace Ústí nad Labem skončily většinou nepřesnou přihrávkou.

Ústí nad Labem tak uhájilo vedení 2:1 a v úvodním utkání nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazilo Sokolov.