21.07.2018 | David Klier | Zápas

Loňské překvapení Pardubice vstoupily do nového ročníku výhrou nad Vítkovicemi

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice vstoupily do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výhrou nad Vítkovicemi 3:1 a navázaly tak na svou formu z loňského ročníku, který zakončily na skvělé třetí pozici. To Vítkovice sportovně sestoupily a druholigovou příslušnost uhájily jen administrativní cestou, nicméně vstup do nového ročníku se jim nepovedl.
10' Petráň
56' Čelůstka
69' Petráň
77' Macej
bez karet
89' Hýbl
90' Pašek
Sestavy
Knobloch – Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka – Mužík, Kovář (67. Tischler), Jeřábek, Fousek (84. Sokol) – Černý, Petráň (81. Kašiar).
Na lavičce: Šmíd, Zukal, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný
Květon – Cverna, Mikula, Hýbl, Celba – Ožvolda, Pašek, Vasiljev, Motyčka (65. Macej) – Mišinský, Mrázek (80. Bzirský).
Na lavičce: Šustr, Holiš, Moučka
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Ginzel – Antoníček, Vitner • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 831

Komentář

Ze začátku zápasu to ale ze strany Slezanů nevypadalo vůbec špatně. V prvních deseti minutách byli na míči častěji než soupeř a měli k dispozici několik standardních situací, které ale využít nedokázali.

Pardubice se poté vzchopily a první jejich útok skončil v brance Vítkovic. Skvělý centr Adama Fouska našel hlavu Michala Petráně, na jehož hlavičku neměl brankář nárok.

Do konce první půle byl domácí celek lepší, ale do žádné vyložené šance se už nedostal. Hosté se snažili hrozit hlavně z protiútoků, ty ale většinou končily ještě dříve, než začaly.

V 57. minutě se skóre měnilo podruhé. Východočeši měli k dispozici přímý volný kop z hranice pokutového území, ale z velkého úhlu. Tomáš Čelůstka centroval směrem do branky a obránci ani brankář na míč nedosáhli.

O devět minut později mohl zvýšit na 3:0 Pavel Černý, ten ale z malého vápna netrefil úplně odkrytou branku a poslal míč vysoko nad. Co ale nedokázal Černý, to se povedlo Michalu Petráňovi. Ten si znovu našel centrovaný míč z pravé strany a znovu jej hlavou uklidil k levé tyčce brankáře Květona.

Na 4:0 z pohledu Pardubic zvyšoval Černý, radost ale netrvala dlouho, asistent rozhodčího měl praporek nahoře kvůli ofsajdovému postavení tohoto zkušeného hráče.

Následoval útok Vítkovic, který přinesl své ovoce. Milan Knobloch vyběhl proti útočníkovi, který ho ale oběhl a naservíroval míč před prázdnou branku pro Martina Maceje, který vykřesal naději pro svůj tým.

Další šance si ale svěřenci Jiřího Balcárka vypracovat nedokázali, ze stadionu Pod Vinicí tedy odjížděli s prázdnou po porážce 1:3.