22.07.2018 | Filip Kortus | Zápas

Po změně stran přišla přestřelka, Dynamo zdolalo Třinec

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice – Zápas dvou rozdílných poločasů se uskutečnil na českobudějovickém Střeleckém ostrově. Domácí Dynamo hostilo Třinec, a zatímco úvodní půle gólovou trefu nenabídla, ta druhá přinesla rovnou čtyři. Tři z nich obstarali domácí, kteří se po výhře 3:1 vyhoupli na první pozici tabulky.
55' Mršič
86' Táborský
90' Šplíchal
67' Dedič
bez karet
50' Reintam
Sestavy
Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš (73. Havelka), Gebert – Kovaľ (79. Šplíchal), Javorek, Mršić – Pouček (67. Táborský).
Na lavičce: Luksch, Fišl, Řezáč, Čermák
Trenér: David Horejš
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Omasta (60. Janošík), R. Vaněk I. (78. Mravec), Samiec, Šumbera (79. Velner) – Dedič.
Na lavičce: Adamuška, Cienciala, Joukl
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Houdek – Ratajová, Šimáček • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 1536

Komentář

Do zápasu úvodního kola vyslal David Horejš stejnou jedenáctku jako do generálky proti Benešovu, stejně tomu bylo i u třineckých fotbalistů. Aktivněji pojali úvod zápasu domácí. Drželi více míč na kopačkách a vyplynul z toho i první střelecký pokus. Slabší nohou vyslal prudkou ránu Pouček a Paleček vyrazil na rohový kop. Do dobré pozice se po rychlém přízemním centru dostal Javorek, ale tísněn dvěma hráči nezakončil přesně.

Největší příležitost prvního poločasu přišla v 24. minutě. Roh rozehraný nakrátko se vrátil k Mateji Mrsićovi, jenž ostrým centrem napálil břevno. Paleček by jinak neměl šanci zasáhnout. Třinec zahrozil za první půli pouze jednou, kdy Dedič uvolnil Šumberu a jeho pokus v dobré pozici vychytal Křížek.

I do druhého poločasu vstoupilo lépe Dynamo a po zásluze se dočkalo vedení. Po deseti minutách hry ve druhé půli našel krásným pasem Kladrubský Javorka. Ten prudce vypálil, míč se od Palečka odrazil k Mateji Mrsićovi, jenž se podíval a bezpečně poslal míč na vzdálenější tyč. Od inkasované branky se Třinec začal tlačit za vyrovnáním. Centr Šumbery doletěl k Omastovi, který technickým obloučkem nastřelil břevno.

Vyrovnání se Třinečtí dočkali po hodině hry. Ilko poslal z pravé strany centr do vápna, kde si udělal prostor René Dedič a hlavičkou poslal míč k tyči. Čerstvou krev do hry přinesl střídající mladík Šplíchal. Dynamo rázem ožilo a zasadilo soupeři klíčovou branku. Petr Javorek zkušeně podržel balon, podařilo se mu odcentrovat do míst, kde byl Ivo Táborský a střídající útočník slabší nohou poslal míč za Palečka – 2:1. Mladík Martin Šplíchal byl za svůj výkon odměněn. V poslední minutě zápasu si pohrál s obráncem i brankářem a zakončil na konečných 3:1.