27.07.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Vítkovice porazily díky skvělému úvodu Sokolov 2:0

Foto: Lukáš Zetek (zety sport, mfkv.cz)
Ostrava – Fotbalisté Vítkovic zdolali v souboji dvou poražených týmů z prvního kola Sokolov, když o svém vítězství rozhodli již v úvodní čtvrthodině. Na trefu Maceje navázal jen o chvíli později Motyčka, a tak slaví Ostravané první letošní body v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
9' Macej
15' Motyčka
bez branek
50' Motyčka
54' Ožvolda
79' Pašek
17' Machek
66' Glaser
68' Vávra
Sestavy
Květon (46. Šustr) – Celba, Mikula, Cverna, Hýbl – Pašek, Ožvolda (83. Holiš), Motyčka, Vasiljev – Macej (74. Mrázek), Mišinský.
Na lavičce: Cverna, Bzirský, Moučka
Trenér: Jiří Balcárek
Belaň – Ruml, Stropek, Mišůn, Beránek – Machek (58. Štípek), Hlavatý (46. Glaser) – Kosak (71. Voleský), Vávra, Jakub Dvořák II. – Vašíček.
Na lavičce: Dvořák I., Mejdr, Ševčík, Ševčík
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Rozhodčí: Dubravský – Horák, Batík • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 697

Komentář

Vzájemné souboje obou týmů svědčí více domácím celkům a podobně tomu bylo také v pátek. Vítkovice vstoupily do utkání gólem již v 9. minutě, kdy se ujaly vedení z první vážnější šance. Přízemní centr z levé strany přiletěl na roh malého vápna, odkud jej dovedl procedit pod padajícím Belaněm Martin Macej až do sítě!

Vítkovice byly při chuti. Jen o minutu později se před sokolovskou bránou utvořila skrumáž, ve které sklepl Mišinský míč Ožvoldovi, jeho rána byla ale sražena na roh. Na centr z rohu hrací plochy si následně nejvýše naskočil Cverna a jen o kousek minul břevno Belaňovy svatyně.

Ostravský klub využité možnosti nemusely mrzet příliš dlouho. Už v 15. minutě se tým kouče Balcárka dostal do dvoubrankového vedení. Ožvoldův milimetrový centr lízl hlavou před vybíhajícím gólmanem Sokolova Martin Motyčka a Vítkovice byly na koni.

Vzápětí se Baník radoval z kontaktního gólů, když na zadní tyči zakončoval do prázdné brány Kosak, jeho trefa ale nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdového postavení. Víc zajímavého už toho první poločas, jenž byl nastaven nezvykle o šest minut, nepřinesl.

Domácí nastoupili do druhého poločasu bez brankáře Květona, který se v úvodní půli bolestivě srazil s jedním ze sokolovských hráčů. Mezi tyčemi jej nahradil Šustr. Žádnou vážnější příležitost Západočechů ale řešit nemusel. Sokolov byl sice ve druhé pětačtyřicetiminutovce aktivnějším týmem, větší šanci si ale nevytvořil. Domů tak odjeli svěřenci Pavla Horvátha bez bodu, naopak Vítkovice slaví první tři body do tabulky.