29.07.2018 | Radek Barkman | Zápas

Brno smazalo ve Vlašimi dvoubrankovou ztrátu a veze domů bod

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – Čekání loni prvoligového Brna na premiérové vítězství ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE stále pokračuje. Ve Vlašimi to navíc dlouho vypadalo, že se svěřenci trenéra Romana Pivarníka budou vracet na jih Moravy s prázdnou. Ještě patnáct minut před koncem prohrávali o dvě branky, ale fantastickým úsekem hry mezi 75. a 80. minutou dokázali alespoň vyrovnat.
18' Fotr
74' Selemani
75' Piško (vl)
78' Magera (pen)
24' Plechatý
32' Hadaščok
22' Pavlík
Sestavy
P. Le Giang – Pavlík, Piško, Plechatý, Mizerák – Ivanko-Macej (73. Kučera), Janda, Mareček, Badocha – Fotr (61. Selemani), Hadaščok (90. Fortelný).
Na lavičce: Beník, Štochl, Blecha, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Melichárek – Jakub Šural (66. Lutonský), Pavlík, Vraštil, Štepanovský – Bariš, Eismann, Kříž (71. L. Krejčí), Bartolomeu – Zikl (46. Růsek), Magera.
Na lavičce: Halouska, Kryštůfek, Sukup, Sedlák
Trenér: Roman Pivarník
Rozhodčí: Machálek – Fišer, Kožár • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 1090

Komentář

Fotbalisté Vlašimi nastoupili po remíze s Prostějovem k utkání proti celku, který ještě loni působil v nejvyšší soutěži. Úvod zápasu přinesl nejprve územní převahu hostujícího favorita, ale paradoxně se jako první střelecky prosadili hostitelé. Po nedorozumění středové řady Zbrojovky při rozehrávce pelášil od půlky hřiště až do vápna Hadaščok, předložil míč Oskaru Fotrovi a ten prostřelil gólmana Melichárka.

Obrázek hry se od té doby moc nezměnil. Zbrojovka pokračovala v křečovitém tlaku po šestnáctku a šancí mnoho neměla. V ojedinělé, ale zato vyložené příležitosti, pálil z malého vápna Zikl, ale trefil pouze stojícího hráče Vlašimi na brankové čáře. Přímý kop Bartolomeua pak parádní robinzonádou dokázal vytáhnout domácí gólman Le Giang.

Po změně stran pokračovala snaha Brna o zvrat ve skóre. Nepříjemný centr Štěpanovského ale na zadní tyči neuklidili ani Růsek, ani Bartolomeu, a vyložené šance prakticky nepřicházely ani v dalším průběhu hry. Naopak se čím dál tím více začala osmělovat Vlašim. Centr Jandy z dobré pozice ovšem jen proskákal malým vápnem soupeře, nikdo z trojice nabíhajících spoluhráčů Selemani, Hadaščok či Ivanko-Maciej ho nedokázal trefit.

Přesto to byl právě prvně jmenovaný, který záhy rozveselil více než tisícovku přítomných na stadionu v Kollárově ulici. Další kombinaci s Jandou totiž Ahinga Selemani dokázal přetavit gól, když jeho tečovaný pokus placírkou skončil přesně u tyče branky Melichárka. Odpověď Zbrojovky však byla blesková. Nenápadný centr Bartolomeua odvrátil Pavlík nešikovně pouze do holeně spoluhráče Milana Piška a od ní šel míč za brankovou čáru.

Vlašim zpanikařila a dovolila soupeři brzy vyrovnat. Po nevinně vyhlížejícím faulu na rohu pokutového území totiž sudí Machálek nařídil penaltu, kterou Lukáš Magera bezpečně proměnil. Vyhrát mohly v závěru oba celky. Vlašim se vytáhla z obranné ulity opět do útoku a po Jandově centru bylo v pokutovém území znovu rušno. Hadaščok pak zblízka mířil do tyče, ale situaci předcházel jeho ofsajd. Na druhé straně pak mohl být hrdinou zápasu Bartolomeu, ale v poslední akci celého duelu byl sám před brankářem Le Giangem faulován. Sudí Machálek ale tentokrát ušetřil Vlašim od zkázy a oba soupeři se rozešli v napínavém utkání smírně 2:2.