29.07.2018 | Adam Joska | Zápas

Hradec uhájil proti Znojmu náskok z první půle a slaví druhou výhru

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce Králové nastoupili do prvního duelu před domácími fanoušky proti Znojmu aktivně a již od prvních minut si vytvářeli šance. Do vedení je poslal ve 30. minutě proměněným pokutovým kopem Adam Vlkanova, o devět minut později navyšoval vedení domácích svou premiérovou trefou ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE René Kopáček. Znojmo se ve druhé půli v 63. minutě z ničeho nic prosadilo zásluhou Jana Ambrozka, což celek hostí nakoplo, ale i přes zajímavé šance už vyrovnat nedokázal.
32' Vlkanova (pen)
39' Kropáček
65' Ambrozek
87' Miker
68' Teplý
76' Malár
81' Obiechina
88' Beganovič
Sestavy
Ottmar – Finěk, Kvída, Plašil, Urma – Janoušek, M. Černý – Martan, Vlkanova (74. Zorvan), Durdević (81. Hynek) – Kropáček (65. Miker).
Na lavičce: Stejskal, Čech, Trávníček
Trenér: Zdenko Frťala
Buček – Cihlář, Malár, Ambrozek, Dramé – Šulc (78. Obiechina), Štrombach, Krčík (60. Beganović), Kučera, Čereda – Teplý.
Na lavičce: Veselý, Pacula, Hlůže
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Ginzel – Dobrovolný, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1408

Komentář

Hradec Králové začal své první domácí utkání v nové sezoně aktivně, hned v 5. minutě se do velké šance hnal po pravé straně Durdević, jehož pokus skvělým obranným zákrokem zastavil obránce Malár, který poslal míč na rohový kop. V další minutě už musel zasahovat brankář Buček, jenž si poradil s prudkou ránou Martana z pětadvaceti metrů. Votroci měli parádní nástup, v 8. minutě poslal Vlkanova ze středu hřiště balon na pravou stranu Martanovi, který přízemním centrem našel na přední tyči Durdeviće, jenž těsně minul bránu. Po čtvrt hodině hry rozehrávali domácí standardku ze zajímavé pozice, Urma ji sice nezahrál vůbec špatně, po obstřelení zdi si ale našel balon gólman Buček, který ho lapil do svých rukou.

Ve 29. minutě dostal Hradec Králové ještě větší šanci na skórování, Vlkanova byl po průniku do pokutového území poslán na trávník a byl nařízen pokutový kop. Exekuce se ujal sám faulovaný Adam Vlkanova, jenž s chladnou hlavou překonal brankáře zakončením do středu branky. O devět minut později se domácí radovali podruhé. Ladislav Martan se dostal k míči na pravém křídle a prudce ho poslal po zemi před branku, kde si ho našel René Kopáček, který si připsal svou premiérovou trefu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Hradečtí mohli prakticky definitivně rozhodnout na začátku druhé půle. Vlkanova vyslal z vápna prudkou střelu, jeden z bránících hráčů ji ale dokázal na poslední chvíli zblokovat. Znojmo se v druhém poločase snažilo přidat na aktivitě, jenže v 56. minutě se opět dostali do větší šance domácí. Durdevićovi, jenž uklízel balon k pravé tyči, pokazil na poslední chvíli radost obránce, který poslal míč skluzem na roh. V 63. minutě přišlo z ničeho nic snížení. Jan Ambrozek vypálil z vápna přesně do horního rohu hradecké branky a vrátil Znojmo zpět do zápasu – 2:1.

Hradečtí si mohli vzít své dvoubrankové vedení zpět, když si Kvída našel míč ve vzduchu v šestnáctce Znojma, hlavou ho ale poslal těsně vedle pravé tyče. Naopak o vyrovnání se mohl postarat Štrombach, jenž dostal ve vápně dost prostoru, jenže jeho střelecký pokus neměl dostatečnou razanci, ani přesnost. Znojmo zatápělo soupeři a sahalo po vyrovnání, deset minut před koncem měl na hlavě vyrovnání po centru z pravé strany Teplý, který jen těsně netrefil prostor pod horní tyčí. Hradec Králové si už v závěrečných minutách své vedení pohlídal a slavil druhý tříbodový zisk.