04.08.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Varnsdorf je stále neporažený, v Pardubicích uhrál bod

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Zatímco Pardubice loni skončily třetí, Varnsdorf musel bojovat o udržení a skončil jedenáctý. Papírové předpoklady tedy favorizovaly domácí. Východočeši sice měli herně navrch, ale nedokázali vstřelit branku. Utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak skončilo bezgólovou remízou, s níž budou spokojenější hosté.
bez branek
bez branek
43' Tischler
67' Kovář
66' Kubista
90' Rudnytskyy
Sestavy
Knobloch – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, T. Čelůstka – Mužík (57. Sokol), Tischler (46. Kovář), Jeřábek, A. Fousek (82. Čmelík) – P. Černý – Petráň.
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Huf, Kašiar
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Porcal – Rudnytskyy, Kouřil, Kozma, Heppner – Barac (61. Dordić), M. Kubista (89. Dvořák), Bláha, Ondráček – Kocourek – Dzaba (43. Schön).
Na lavičce: Samoel, Bielesz, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Polák • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 795

Komentář

Do vedení mohli jít domácí už v první minutě. Po Mužíkově centru pálil z první Petráň, Fousek ještě míč tečoval, ale Porcal si dokázal poradit a s problémy míč vyrazil. Pardubice držely míč většinu času, hosté útočili ojediněle. Ohrozit branku se snažil Dzaba, ale ranou z pětadvaceti metrů minul branku.

V závěru poločasu bylo k vidění mnoho nepřesností, možná i proto trenér Novotný sáhl ke dvěma brzkým střídáním, na trávník přišli Daniel Kovář a Pavel Sokol. Právě tito dva hráči rozhýbali obranu soupeře. Sokol dokázal odcentrovat i poté, co podklouzl, odražený míč si našel Kovář, ale balon na branku neprošel.

Varnsdorf moc příležitostí neměl, ale jednu drobnou šanci si vytvořil také střídající hráč, a to Bojan Dordić. Z úhlu si navedl míč blíž ke středu a vypálil, ale pokus byl tečován a skončil mimo. Na řadě byli opět domácí, Pavel Sokol sice naznačoval centr, ale nakonec nečekaně vypálil a Porcal s velkými problémy vyrazil míč nad břevno.

Střelecky se snažil prosadit i Daniel Kovář, jeho jedovka z dálky mířila na branku, ale kvůli teči jednoho z obránců nakonec skončila těsně vedle pravé tyče! Pardubice si v závěru vytvořily tlak, ale kromě pár centrů, rohových kopů a slabých či zblokovaných střel si už žádnou šanci nevypracovaly. Varnsdorf se tak vrací na sever Čech s velmi cenným bodem, domácí musí být zklamáni, protože většinu zápasu dominovali.