04.08.2018 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějov si se Žižkovem rozdělil po bodu

Foto: Roman Baselides (fotbaltrinec.cz)
Prostějov – Těžké utkání mají za sebou celky Prostějova a Žižkova. Na Hané spolu vedly souboj týmy, které odstartovaly sezónu zcela odlišně. Zatímco Prostějovu se daří, Žižkov v úvodních utkáních získal pouze bod. V rámci třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se nakonec oba soupeři rozešli smírně.
bez branek
bez branek
53' Píchal
81' Sus
51' Stříž
Sestavy
Bréda – Schuster, Slaninka (69. Machynek), Janíček – Biolek, Žikol (59. Fládr), Sus, Píchal (60. Šteigl) – M. Kovařík, Koudelka, Hapal.
Na lavičce: Jícha, Rus, Langer, Pančochář
Trenér: Oldřich Machala
Otáhal – Žežulka, Podrazký, Stříž, M. Čermák (71. Trapanovski) – Dočekal (90. Urbanec), Opluštil, Rondić (46. Sintean), Švejdík – Batioja, Musa.
Na lavičce: Hrubeš, Mareš, Pardubský, Bazal
Trenér: Petr Mikolanda
Rozhodčí: Lerch – Ratajová, Hock • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 746

Komentář

Úvod utkání patřil jasně Prostějovu. Ten si vytvořil řadu šancí, třeba v páté minutě zásluhou Koudelky. Mířil však vedle, podobně jako třeba Hapal ve dvanácté minutě. Prostějovská jedenáctka byla aktivní, za poločas si připsala čtyři střelecké pokusy. Od dvacáté minuty se ale hra začala vyrovnávat. Podrazký se ze standardky dostal k velmi nebezpečnému zakončení, Bréda ale skvěle zasáhl. Na druhé straně zazlobil ve 22. minutě Hapal, avšak přestřelil.

Největší šanci měl o šest minut později Musa, míč otřel o tyč. Tato akce však také skončila nejpohlednější pasáž zápasu. Následovaly nepřesnosti na obou stranách. A až deset minut před koncem poločasu se ukázal Švejdík. I on však mířil nepřesně, konkrétně nad bránu. Poločas tak skončil bez branek, diváci se ale, dá se říci, nenudili.

Hned po změně stran mohlo být na straně Žižkova veselo. Musa ale nebyl přesný a o devět minut později ani Batioja, který neproměnil tutovku. Hodně pak hru hostí zvedlo střídání, při němž se na hřiště dostal Trapanovski. Ten okamžitě vytvořil velkou šanci, kterou si ještě několikrát zopakoval. Na druhé straně pak Koudelka nastřelil břevno. 

Tempo hry následně postupně opadlo, nervozita naopak ke konci zápasu rostla – oba týmy zkrátka chtěly uspět. A málem to vyšlo Žižkovu. V 90. minutě dělal před bránou zmatky Musa. Pokud by uspěl, opakoval by se scénář z prvního zápasu Prostějova, tehdy totiž ztratili Hanáci dva body právě v poslední minutě zápasu. Tak se ovšem nestalo a týmy si nakonec rozdělily po bodu. Zaslouženě.