05.08.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko si pochutnalo na Vítkovicích a zvítězilo 4:2

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Příznivci Táborska sledovali v souboji s Vítkovicemi pohlednou šestigólovou podívanou. Hosté se velice brzy dostali do vedení, nicméně Frýdkova blesková odpověď napověděla, že ovace budou patřit tentokrát domácím. Táborsko předvedlo kvalitní výkon zejména po přestávce, kdy přidalo další tři branky. Po vítězství 4:2 si připsalo Táborsko nejen první body, ale také první vstřelené branky.
13' Frýdek
49' Pilík
67' Vandas
85' Musiol
10' Vasiljev
90' Mišinský
28' Pilík
8' Motyčka
55' Holiš
65' Hýbl
67' Mikula
71' Pašek
78' Bzirský
Sestavy
Toma – Klusák, Navrátil, Ngimbi, Šandera – Pfeifer, M. Kučera, P. Pilík (89. Zárybnický), Ch. Frýdek (84. Berešík), Valenta (25. Musiol) – Vandas.
Na lavičce: Zadražil, Hasil, Vozihnoj, Ndiaye
Trenér: Kamil Tobiáš
Šustr – Cverna, Holiš (62. Bzirský), Hýbl, Mikula – Pašek, Vasiljev, Motyčka, Celba (78. Cverna) – Macej (69. Mrázek), Mišinský.
Na lavičce: Moučka
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Rejžek – Arnošt, Novák • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1093

Komentář

Do první šance utkání se dostali aktivní domácí. Po pěti minutách faulovali hosté dva metry před hranicí šestnáctky Christiana Frýdka. Pěkné střelecké pozice se chopil Martin Kučera, jehož pokus skončil ale jen ve zdi.

Vítkovice svou první gólovou šanci naopak využily. V 10. minutě propálil Tomu střelou po zemi záložník Tomáš Vasiljev. Velká radost hostů však netrvala dlouho. Už za tři minuty předvedl parádu Christian Frýdek, jehož výstavní pumelice zahučela pod Šustrovo břevno.

Kromě dvou rychlých gólů přinesla první půle také brzké střídání. Už ve 25. minutě odešel ze hřiště táborský Tomáš Valenta, kterého nahradil třetí nejlepší střelec loňského ročníku Zbyněk Musiol.

Táborsko se tlačilo za vedoucí brankou, důrazem ve vápně to ale přehnalo. Pavel Pilík se Zbyňkem Musiolem předvedli chuť po gólu, Pilík však za svůj atak dostal žlutou kartu. Ani ve zbytku prvního poločasu se už nikdo neprosadil, a tak šly týmy do kabin za stavu 1:1.

Domácí vstoupili do druhé půle velmi aktivně a byli záhy odměněni. Po čtyřech minutách přidal další pěknou branku Táborska Pavel Pilík. Po jeho táhlé střele se vítkovický brankář Šustr jen bezmocně ohlédl.

Po hodině hry mohli domácí své vedení navýšit. Pilíkovu sraženou ránu dorážel N´Gimbi, jenže trefil jednoho z hostujících obránců. Táborsko se vedení 3:1 dočkalo v 67. minutě, kdy zúročilo dlouhodobý tlak. Po závaru v šestnáctce pálil nejprve Pavel Pilík, do jehož pokusu vložil nohu ještě osamocený Pavel Vandas. Proti jeho teči neměl gólman Šustr šanci.

Dvacet minut před koncem se mohl trefit také kanonýr Zbyněk Musiol. Třetí nejlepší střelec loňského ročníku soutěže ovšem nepřeloboval jen gólmana Šustra, ale také jeho branku. Pavel Pilík zanedlouho ze standardky jen o kousek překopl branku. Krásně zakroucenému míči příliš nechybělo.

V závěru duelu korunovalo Táborsko perfektní výkon z druhé půle ještě čtvrtou brankou. Přesně k tyči se trefil Zbyněk Musiol, který zvýšil na 4:1. Poslední slovo měli nakonec hosté z Vítkovic. V nastavené minutě poslal míč přesně k tyči Vladimír Mišinský, čímž uzavřel účet utkání na 4:2.