08.08.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Pardubice už musíme porazit i silou vůle, říká třinecký Buchvaldek

Foto: Roman Baselides (fotbaltrinec.cz)
Ústí nad Labem – V předehrávce 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajížděli fotbalisté Třince do dalekého Ústí nad Labem. Severočeši navázali na skvělé výkony z předchozí sezóny a připsali si osmé vítězství v řadě. Nejblíže k bodovému zisku byl střídající Lukáš Buchvaldek, jenž získal důvěru realizačního týmu po přestávce. Ve druhém dějství se Třinec razantně zvedl, ale ani tutová šance záložníka s číslem jednadvacet na zádech na bodový zisk nestačila.

Ani ve třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neokusili svěřenci Jiřího Nečka pocit vítězství, když nestačili na ústeckou Armu. „Po dvou prohrách jsme opět nezískali ani bod. Do Ústí nad Labem jsme jeli minimálně bodovat, to se nepodařilo. Škoda prvního poločasu, který jsme prospali. Druhou půli jsme sehráli dobře, ale štěstí se k nám nenaklonilo a branku jsme vstřelit nedokázali. Byli jsme lepší i na míči, po přestávce jsme se zvedli celkově, ale vychytal nás brankář Jiří Lindr,“ litoval porážky Lukáš Buchvaldek, jenž měl v 79. minutě na noze vyrovnání.

„Nevím, co jsem měl udělat jinak. Po rohovém kopu Šimona Šumbery jsem před bránou sám plaval, musel jsem krok couvnout a snažil se trefit bránu. Řekl bych, že jsem míč trefil dobře, ale gólman mé úmysly přečetl. Musím uznat, že se jednalo o pěkný zákrok,“ nechal se slyšet sportovně odchovanec Hlučína.

„Trenér nás za druhý poločas pochválil, od toho se musíme odrazit a na tento výkon navázat. Nemůžeme hrát jako první pětačtyřicetiminutovku nebo doma s Prostějovem. Nezbývá nám nyní nic jiného než před vlastními fanoušky porazit Pardubice, protože do nekonečna prohrávat nemůžeme. Není to zatím žádná tragédie, je teprve začátek soutěže, ale lepší pro nás bude vyhrát. Tři body musíme získat za každou cenu bez ohledu na to, jak to bude vypadat, a jestli to bude nebo nebude pěkný fotbal. Musíme začít proměňovat šance, které si vytvoříme. Pardubice musíme porazit i silou vůle,“ je si vědom dvaadvacetiletý záložník.

„Chtěl bych alespoň touto cestou poděkovat pár fanouškům, kteří vážili cestu až do Ústí nad Labem. Je od nich moc hezké gesto, že jeli přes celou republiku. My jeli na tento zápas o den dříve a přespali jsme v krásném hotelu Větruše. Je tam pěkný výhled a měli jsme veškeré podmínky k tomu, abychom vyhráli. Dopoledne před utkáním jsme se byli před hotelem pouze rozhýbat,“ pokračoval bývalý český mládežnický reprezentant.

„Rádi bychom zopakovali minulý ročník. Začátek sezóny jsme bohužel nechytli a musíme se už nastartovat,“ nastínil závěrem klubové ambice Buchvaldek.

23' Krátký
bez branek
bez karet
13' Janošík
68' Hejný
88' Čelůstka
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký, Miskovič (40. P. Výborný), D. Richter (86. Nágl), D. Procházka (64. M. Bílek) – Jindráček.
Na lavičce: Tvrdoň, Dvořák, Matějka, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Paleček – Ilko, Bedecs, Reintam, Janoščín – Omasta (46. Buchvaldek), M. Čelůstka, R. Vaněk I., Dedič (64. Hejný), Janošík (83. Cienciala) – Šumbera.
Na lavičce: Adamuška, Mravec, Velner, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Vít • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1054