08.08.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Tým je ambiciózní, s devíti body ale ještě nikdo nepostoupil, říká ústecký gólman Lindr

Foto: Tereza Kymličková (fkusti.cz)
Ústí nad Labem – Velkou zásluhu na vítězství Ústí nad Labem ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Třinci měl bezesporu Jiří Lindr. Gólman Severočechů zneškodnil v 52. minutě brankovou příležitost Marka Janošíka, v 79. minutě poté zastavil před brankovou čáru balón z vyložené šance Lukáše Buchvaldka. Odchovanec broumovského fotbalu si tak sám nadělil předčasný dárek k 32. narozeninám, které oslavil v úterý.

Jak byste zhodnotil duel s Třincem, ve kterém jste vybojovali další tři body do soutěžní tabulky?
Jednalo se o náročný zápas, protože bylo vidět, že Třinec si přijel minimálně pro bod a čekal na brejky. Nám se do brejků dostávat příliš nedařilo, naštěstí jsme dali z první střely gól. To nás trochu uklidnilo, ve druhé půli poté šel Třinec více do útoku. Měli jsme s ofenzivou soupeře menší problémy, létalo hodně centrů, ale kluci to dobře ubránili.

Těší vás, že jste si proti Třinci připsal první čisté konto v dresu Ústí nad Labem?
První dva zápasy to nevyšlo, naštěstí se zadařilo v pátek. Jsem rád, že jsem klukům pomohl, kromě dvou střel jsem ale příliš práce neměl.

Čekal jste bilanci devět bodů za tři utkání?
Bodový zisk je nad očekávání. Když jsem přišel, nečekal jsem, že po třech kolech budeme mít devět bodů. Je to jen začátek a musíme pokračovat.

Čím si vysvětlujete, že obměněný mančaft zažívá skvělý start?
Celé mužstvo chce vyhrávat, chce makat a z toho to vše pramení. Hrají zde hráči, kteří se chtějí v této soutěži prosadit a v budoucnu přemýšlí i nad vyššími ligami. Tým se mi jeví jako ambiciózní, proto se nám daří.

V obou předchozích zápasech jste museli otáčet nepříznivý stav. Ukazuje to sílu kádru?
Obě utkání jsme otočili, což ukazuje charakter, že střetnutí nezabalíme a nevzdávám se za žádného stavu. Parta je výborná, nemám si na co stěžovat. Jsem rád, že nám to výsledkově zatím vychází a doufám, že to takto půjde i nadále.

Přemýšlíte v kabině o možném postupu do vyšší soutěže?
Vůbec. Chtěl bych zdůraznit slovo pokora, které u nás stále musí u být. Jsou to jen tři kola a s devíti body ještě nikdo nepostoupil.

23' Krátký
bez branek
bez karet
13' Janošík
68' Hejný
88' Čelůstka
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký, Miskovič (40. P. Výborný), D. Richter (86. Nágl), D. Procházka (64. M. Bílek) – Jindráček.
Na lavičce: Tvrdoň, Dvořák, Matějka, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Paleček – Ilko, Bedecs, Reintam, Janoščín – Omasta (46. Buchvaldek), M. Čelůstka, R. Vaněk I., Dedič (64. Hejný), Janošík (83. Cienciala) – Šumbera.
Na lavičce: Adamuška, Mravec, Velner, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Vít • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1054