09.08.2018 | Tomáš Hála | Rozhovory

Z Varnsdorfu musíme přivézt tři body, i kdybychom nechtěli, burcuje sokolovský Adam Ševčík

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Jeden adept na postup, druhý se znovu dlouho rozjíždí. Hradec Králové v sobotu bez problémů vybojoval vítězství na hřišti Sokolova, který je tak stále bez bodu. Ačkoliv to prakticky celý první poločas vypadalo na úspěch domácích, zmar v koncovce je odsoudil jen ke sledování radosti Votroků.

Jeden slaví výborný start do soutěže, na druhé straně panuje zklamání a smutek. Poprvé v letošní sezoně se Sokolov představil na domácí půdě, pár stovek diváků ale Západočeši zrovna nepotěšili. „Je to ještě horší než v loňské sezoně, nemáme po třech kolech ani bod, což je hodně špatné. Měli bychom se nad sebou zamyslet,“ zhodnotil start do soutěže sokolovský Adam Ševčík.

Ten jako jediný využil šanci a podařilo se mu skórovat, to vše ale za již rozhodnutého stavu. Před sezonou ho navíc trápily menší zdravotní problémy, ty ale už zažehnal a může se tak snažit o přidání další branek v sítích soupeřů. „Od přípravy trénuji normálně, byl jsem zraněný, ale přípravu jsem absolvoval celou. Určitě je pro mě dobře, že jsem dal gól, trošku jsem se chytl. Doufám, že dostanu příště šanci,“ dodal sokolovský střelec ke své první letošní brance. A co udělat v příštím zápase? Cíl je jasný. „Z Varnsdorfu musíme přivést tři body, i kdybychom nechtěli.“

Ani další hráči nenašli na hře Baníku moc dobrých věcí. „Stačí trochu nekoncentrovanosti, a i když hrajeme dobře, tak nás to poté srazí na zem. Dáme si pak navíc vlastňáka, je to hrozné trápení,“ nešetřil svůj tým negativními slovy Stanislav Vávra. Na západě Čech hraje sousta mladíků bez zkušeností, je tak těžké vytvořit v týmu individuality, které by v důležitých momentech byly potřeba. Sokolov tak musí spoléhat na týmovost, což potvrzuje i Vávra. „Dostali jsme se do toho jako tým, tak se z toho jako tým také musíme dostat. Příští zápas vyhrát a udělat nějakou sérii. Začít na tréninku od základních věcí a jít do toho společně.“

Sokolov přitom nezačal špatně, začátek zápasu byl spíše v jeho roli, Hradec hrál spíše odzadu, ani to ale nepomohlo. „V prvním poločase jsme se dostávali do šancí, ale nevyřešili jsme je. Stačilo to kolikrát pinknout do brány, hrozně nás to všechno shazuje, soupeř nás pak z každé šance potrestá,“ dodává sokolovský útočník. Být po třech zápasech bez bodu dá zabrat hlavně psychice, hraje se poté mnohem hůř. „Každý má v hlavě, že jsme zase začali špatně, musíme se z toho dostat poctivou prací,“ dodal na závěr Vávra.

Zmar Sokolova podtrhla i třetí branka Hradce Králové, ta padla po sprintu stopera Jana Kvídy, který po zápase neskrýval radost ze vstřelení branky. „Trenér nám před zápasem vždycky říká, že je ve finále jedno, kdo útočí, ale když je šance, tak klidně může i stoper. Já jsem ji vycítil, ocitl jsem se na hrotu, dal jsem si to s Vlčákem (Adam Vlkanova) a pak to poslal už jen do prázdné brány,“ vzpomněl s úsměvem na svůj úspěch sedmadvacetiletý obránce.

Právě Votroci jsou jedni z těch, kteří mají po třech kolech plný počet bodů. „Úvod je důležitý a jsme rádi, že nám to jde. První zápas jsme ubojovali, ale teď se trochu vezeme na té vlně, snad to vydrží co nejdéle,“ přiblížil hradecký obránce situaci, kterou by právě nyní potřeboval i Sokolov.

90' Ševčík
40' Vlkanova
63' Mišůn (vl)
88' Kvída
29' Stropek
57' Kosak
62' Mejdr
82' Stropek
26' Zorvan
Sestavy
Belaň – Mejdr, Stropek, Mišůn, Beránek (63. A. Ševčík) – Vávra, Machek, Jakub Dvořák II., Štípek (55. Kosak), Glaser – Vašíček (79. Voleský).
Na lavičce: Dvořák I., Ševčík, Hlavatý, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Ottmar – Finěk (37. M. Černý), Kvída, Plašil, Urma – Janoušek, Zorvan (80. Hynek) – Martan, Vlkanova, Durdević – Kropáček (74. Martinec).
Na lavičce: Stejskal, Trávníček, Jukl, Miker
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Hrubeš – Pospíšil, Vodrážka (Rejžek) • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 710