12.08.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Ústí se dále veze na vítězné vlně! Tentokrát uspěla Arma ve Vlašimi

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – V loňské sezóně bojovali do posledního kola o záchranu, letos se po čtyřech kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY drží bez ztráty jediného bodu na samotné špici tabulky. Fotbalisté Ústí nad Labem, jenž jsou příjemným překvapením úvodu nového ročníku, tentokrát uspěli na hřišti Vlašimi, kde o třech bodech rozhodli dvěma góly už v prvním poločase. Domácí dokázali po změně stran výsledek už jen zkorigovat.
72' Fortelný
24' Richter
45' Leibl
14' Kadlec
33' Hadaščok
56' Janda
68' Piško
72' Plechatý
41' Krátký
70' Miskovič
Sestavy
P. Le Giang – Mil. Kadlec, Plechatý, Piško, Mizerák (62. Selemani) – Janda (75. Pavlík), Mareček, Ivanko-Macej, Badocha (35. Fortelný) – Hadaščok, Fotr.
Na lavičce: Beník, Štochl, De Paula Medeiros, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Lindr – M. Bílek, Brak, Pimpara, Krátký – D. Richter (69. Miskovič), Leibl (89. R. Dvořák), J. Peterka, Strada – Jindráček, Matějka (75. Nágl).
Na lavičce: Tvrdoň, Drame, Procházka, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Mikyska – Dobrovolný, Dohnálek • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 706

Komentář

Utkání mezi Vlašimí a severočeskou Armou začalo pro domácí celkem nadějně, když se v osmé minutě Vlašimští po rohovém kopu málem dostali do vedení. Po Badochově přizvednutí centru totiž míč letěl pokutovým územím před odkrytou brankou, ale nikdo v modrém na míč nedosáhl. I další šance patřila domácím, když Hadaščok nahrál do ideální pozice Badochovi, ale jeho ránu obětavě zastavil na brankové čáře obránce.

Hrozba ze strany Ústí přišla až po šestnácti minutách hry, ale stála zato. Bílek si navedl míč a dalekonosnou střelou rozezněl břevno. To bylo pro domácí celek první a poslední varování, ve 24. minutě totiž už po centru z levé strany Daniel Richter uspěl a otevřel skóre.  

Domácí se po inkasovaném gólu vrhli do útoku, ale dlouhé dobývání obranného valu ovoce nepřineslo. Naopak v nastaveném čase prvního poločasu přišel další šok. Po precizně rozehraném rohovém kopu se hlavičkou prosadil Michal Leibl

Ve druhém poločase se očekával velký tlak domácího týmu, který chtěl s výsledkem rychle něco udělat. Místo tlaku vlašimských barev však přicházelo velké množství nepřesností a trvalo nakonec dlouhou dobu, než domácí tým zatlačil soupeře na jeho polovinu. Gólové šance však nepřicházely a hosté velmi pozorně bránili. Domácí to zkoušeli všemožnými způsoby, až v 72. minutě přišla rychlá akce, kterou z velkého úhlu zakončil Jan Fortelný a vrátil domácí do zápasu. 

Od té doby se hrálo převážně na polovině Army, hosté ovšem tahali čas a dokázali tak drobit domácím jejich snahu o souvislý tlak. Poslední minuty zápasu přinesly několik centrů a střel, ale Lindr v brance Ústí už míč za svá záda nepustil.