18.08.2018 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo po třech letech porazilo Třinec a raduje se z první výhry v sezóně

Foto: scznojmo
Znojmo – Duel dvou posledních celků tabulky byl dlouho bezbrankový, když oba gólmany zachránila branková konstrukce. Až dvacet minut před koncem prolomili domácí hráči střelecké trápení a dvěma slepenými góly rozhodli o tom, že tři body tentokrát zůstanou na jižní Moravě.
71' Helísek
73' St. Hillaire
bez branek
34' Kučera
51' Lacko
83' Teplý
67' Reintam
78' Čelůstka
Sestavy
Buček – Čereda, Cihlář, Kučera, Helísek – Lacko, Mudra, Teplý (87. Štrombach), Šulc (62. St. Hillaire) – Dramé, Beganović (79. Ambrozek).
Na lavičce: Veselý, Krčík, Hlůže, Malár
Trenér: Leoš Kalvoda
Paleček – Kušnír (65. Hejný), Ilko, R. Vaněk I., Šumbera – Samiec, Janošík, M. Čelůstka, Bedecs (14. Omasta) – Dedič, Reintam.
Na lavičce: Adamuška, Cienciala, Velner, Schwendt
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Severýn - Pečenka, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 712

Komentář

Úvod utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl z obou stran hodně opatrný, hrálo se nahoru dolů, ani jeden z gólmanů dlouho nemusel zasahovat. Teprve po půl hodině hry se ve velké šanci zjevil Dedič, který osamocen na levé straně střílel do vyběhnutého Bučka. O další ránu se postaral Samiec, ale také ztroskotal na znojemském brankáři. 

Domácí se poprvé osmělili až na začátku druhé půle. Nejprve pálil Mudra těsně vedle pravé tyče, poté ve velké šanci selhal Beganović, jehož hlavičku vyrazil Paleček na břevno. Branková konstrukce následně zvonila i na druhé straně, kdy po rohovém kopu vyskočil na centrovaný míč Dedič. Od této chvíle bylo více nebezpečné Znojmo, Čereda v jasné možnosti ještě neuspěl, když jeho hlavičku vyrazil Paleček konečky prstů, v 71. minutě se už domácí radovali. Po rozehrávce přímého kopu se balón dostal na pravou stranu k volnému Davidu Helískovi, který prostřelil skrumáž hráčů před sebou a zamířil ke vzdálenější tyči.

Uplynuly dvě minuty a Znojmo se radovalo znovu, tentokrát po dobré práci Teplého zakončoval střelou po zemi Kathon St. Hillaire. Sám Teplý mohl v 76. minutě zvýšit na rozdíl tří gólů, avšak střelou zblízka minul soupeřovu svatyni, zpátky do hry zkoušel svůj tým dostat Vaněk, jeho rána ovšem skončila vysoko nad. V nastavení ještě prověřil Bučka pokusem z dálky Vaněk, ale ten si už čisté konto vzít nenechal.