18.08.2018 | David Klier | Zápas

Pardubice ve východočeském derby deklasovaly nováčka z Chrudimi 4:0

Foto: Radek Klier / fkpardubice.cz
Pardubice – První východočeské derby v této sezóně se odehrálo na pardubickém stadionu Pod Vinicí, kde místní FK přivítal nováčka letošního ročníku MFK Chrudim. 2184 diváků přihlíželo tomu, jak domácí Pardubice deklasovaly svého soupeře a zvítězily 4:0. Dvakrát se trefil Michal Petráň.
2' Petráň
57' Černý
70' Petráň
88' Tischler
bez branek
28' Fousek
73' Kovář
40' Drahoš
66' Langr
73' Šípek
Sestavy
Knobloch – Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka – Jeřábek – Fousek (83. Čmelík), Kovář, Černý (74. Tischler), Sokol (45. Mužík) – Petráň.
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Zukal, Kašiar
Trenér: Jaroslav Novotný
Mrázek – Hlavsa, Krčál, Drahoš, Mastík – Langr – Kesner, Sixta (86. Kopecký), Froněk (67. Šípek) – Rybička, Dostálek (57. Sulík).
Na lavičce: Zíma, Krištof, Stránský, Vašulín
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Marek – Polák, Leška • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 2184

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu zostra a bylo vidět, proč se poslední rok a půl pohybují na špičce tabulky. V první minutě do nebezpečného prostoru centroval Daniel Kovář a před Fouskem Hlavsa jen tak tak dokázal odvrátit míč na rohový kop.

Toho se ujal Tomáš Čelůstka, balón se po několika odrazech dostal na kopačku Michala Petráně, který se dokázal rychle zorientovat a svou levonohou střelou ho uklidil k tyči.

I v minutách po této brance domácí ovládali tempo hry, poté se ale zvedli také hosté. Petr Rybička dostal přihrávku vedle obránce, zpracoval si jí a přehodil brankáře Knoblocha, mezi tři tyče ale nezamířil.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první. Pardubice měly více ze hry a také brzo podruhé skórovaly. V 56. minutě rozehrával Čelůstka volný kop z levé strany, na ten si naběhl Pavel Černý, jehož hlavičku Mrázek nedokázal vytěsnit.

V 70. minutě zvýšil skóre už na 3:0 pro Pardubice Michal Petráň, který se v pokutovém území dostal k míči a technickou střelou na zadní tyč překonal brankáře.

Aby toho pro hostující Chrudim nebylo málo, v 88. minutě Ladislav Mužík pláchl obraně po levé straně a zavezl míč na brankovou čáru. Před branku si naběhl Emil Tischler, který dostal přihrávku a neměl žádný problém dopravit míč do sítě.

První derby mezi Pardubicemi a Chrudimí od roku 2012 tedy skončilo drtivou výhrou klubu z města perníku, chrudimští odjíždějí s prázdnou.