18.08.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Varnsdorf poprvé poražen, ve Vítkovicích nedokázal skórovat a padl 2:0

Foto: Lukáš Zetek (foto zety, mfkv.cz)
Ostrava – Doposud neporažený Varnsdorf, který však zatím vstřelil pouze dvě branky, toužil prodloužit sérii bodových zisků na pět zápasů ve Vítkovicích. Ty sice gólů vsítily již pět, ale také jich sedm obdržely a v tabulce byly o dva body za Severočechy. To už ovšem neplatí. Vítkovice tentokrát v defenzivě zahrály skvěle, Šustr udržel čisté konto, góly pak obstarali Pašek a Macej.
27' Pašek
60' Macej
bez branek
45' Súkenník
56' Heppner
90' Rudnytskyy
Sestavy
Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal (83. Mrázek) – Pašek, Motyčka, Mišinský (36. Hýbl), Súkenník, Vasiljev – Macej (74. Holiš).
Na lavičce: Simkanič, Cverna, Bzirský, Praus
Trenér: Jiří Balcárek
Porcal – Rudnytskyy, Kouřil, Kozma, Heppner (81. Bielesz) – Dordić (63. Dzaba), Bláha, Zbrožek, Ondráček – Kocourek (79. Schön), Barac.
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Kubista, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Machálek – Boček, Horák • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 526

Komentář

Vítkovice vstoupily do utkání aktivněji a častěji držely míč na kopačkách, odměnou jim za to byla veliká šance Maceje. Ten dostal přihrávku za defenzivu hostů, z pravé strany se dostal až do vápna a nakonec vypálil, Porcal skvěle zasáhl.

Šanci si vypracovali i hosté, kteří rozehráli standardní situaci nakrátko, Rudnytskyy se s balonem nepáral a vyslal směrem na Šustra nepříjemnou jedovku, která však těsně minula branku. O chviličku později už byla k vidění úvodní branka duelu, ovšem na druhé straně. Vítkovicím vyšla rychlá akce, domácí vyslali dopředu Davida Paška, jenž se nenechal dostihnout obránci, namířil si to k pokutovému území a následně umístil míč přesně k tyči, Porcal tentokrát nezasáhl.

Varnsdorf mohl odpovědět hned vzápětí, Kocourek rovněž zahrozil z brejkové situace, ovšem neuspěl stejně jako Pašek, v tísni už nedokázal zakončit. Severočeši se snažili ve zbytku poločasu o srovnání, ale neuspěli. Jednu z ojedinělých střel dokázal zlikvidovat Šustr, který nohou vyrazil míč mířící k pravé tyči.

Ve druhém poločase si domácí vedení rychle pojistili a blížili se ke třem bodům. K balonu se dostal v pokutovém území Martin Macej a přízemní střelou poslal míč za Porcala. Vítkovice ještě nabídly Severočechům snížení, po chybné rozehrávce pálil z pozice penaltového puntíku Ondráček, ale nedokázal balon poslat do prostoru mezi tyče.

Třetí branku Vítkovic mohl v samotném závěru přidal Končal, využil prostoru na levé straně a vypálil, ale ani on branku netrefil. Domácí i přesto v klidu uhájili vedení 2:0 a slaví velmi cenné tři body.