24.08.2018 | Adam Joska | Zápas

Jihlava stáhla v posledních minutách dvoubodové manko, s Vítkovicemi se rozešla smírně

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Vítkovicím se v utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Jihlavě povedl závěr prvního poločasu, v poslední minutě otevřel skóre Macej. Ještě lépe bylo pro hosty v 83. minutě, kdy jejich vedení navýšil Holiš. Jihlava se ovšem nevzdala, a to se jí vyplatilo. Nejprve Urblík v 88. minutě snížil na rozdíl jediné trefy a o tři minuty později se stejný hráč postaral o srovnání z pokutového kopu.
88' Urblík
90' Urblík (pen)
45' Macej
82' Holiš
79' Vedral
36' Končal
43' Motyčka
51' Holiš
Sestavy
Vejmola – Vaculík (63. Turyna), Tlustý, Štěpánek, F. Novotný (78. Vedral) – Urblík, Levin (81. Nerad) – Fulnek, Zoubele, Javůrek – Jiří Klíma.
Na lavičce: Vízek, Čáp, Hykel, Machuča
Trenér: Martin Svědík
Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal (84. Hýbl) – Pašek, Motyčka, Holiš, Súkenník, Vasiljev (90+2. O. Cverna) – Macej (88. Mrázek).
Na lavičce: Simkanič, Bzirský, Mišinský
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Marek – Caletka, Ratajová, Cieslar • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1379

Komentář

Do první vážnější šance zápasu se dostal po osmi minutách hry na pravé straně vápna domácí Vaculík, zkoušel obstřelit obránce, což se mu ale nepovedlo a míč skončil vedle branky. V první půli diváci příliš zajímavých šancí neviděli, ve 39. minutě se rychlým naznačením uvolnil od bránícího hráče pro střelu před velkým vápnem Urblík, ten svou ranou mířící na levou tyč protáhl gólmana Šustra, balon však prolétl půl metru vedle tyče.

Vítkovice se po celý první poločas převážně bránily, v poslední minutě první půle ovšem otevřely skóre. Domácí přišli na útočné polovině o míč, vítkovičtí fotbalisté založili rychlý protiútok, který zakončil po sprintu od poloviny hřiště z levé strany do vzdálenějšího rohu branky Martin Macej.

Vítkovice hrály ve druhém poločase dobře takticky, hlídaly si své těsné vedení a Jihlavě se nedařilo vytvářet si výraznější šance. Po hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za hru rukou, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Fotbalisté se museli srovnat s mokrým terénem, jelikož se pětadvacet minut před koncem utkání výrazně rozpršelo. I kvůli tomu se Vítkovicím v 71. minutě příliš nepovedla souhra při rychlém protiútoku, i přesto se dostaly do zakončení, míč však zamířil nad branku.

V 80. minutě mohly vést Vítkovice o dvě branky, Súkenník dostal ve vápně přihrávku patičkou, udělal zasekávačku bránícímu hráči, který šel do skluzu, jenže na vyběhnuvšího brankáře Vejmolu už nevyzrál. O tři minuty později už ale domácí podruhé kapitulovali. Jihlava se vehementně snažila snížit, což se jí vymstilo a podruhé v zápase inkasovala z rychlého protiútoku. Jihlavští sice nejprve zastavili vítkovického hráče s míčem na levé straně na hranici malého vápna, ten ho však dokázal mezi nimi posunout směrem na branku, do ní ho pak dorazil zcela osamocený Roman Holiš.

Vítkovice se snažily uklidnit dvěma střídáními, ani to jim ale nepomohlo. V 88. minutě poprvé inkasovaly, po hlavičce z pravé strany dostal sklepnutý míč na hranici vápna Jozef Urblík a poslal skákající balon přesně k pravé tyči, kam gólman nedosáhl. O tři minuty později přišlo srovnání, hlavní rozhodčí Marek nařídil pokutový kop ve prospěch Vysočiny, jeho exekuce se ujal Jozef Urblík a střelou do pravé části branky srovnal skóre. Jihlava tak v závěru zachránila alespoň bod, s Vítkovicemi se rozešla smírně 2:2.