26.08.2018 | Radek Barkman | Zápas

Znojmo vybojovalo na Žižkově cenný bod

Foto: fkvz.cz
Pod žižkovským vysílačem se utkala místní Viktoria s výběrem Znojma. Oba celky dokázaly skórovat v jiném poločase a zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1. Na trefu Petara Musy odpověděl ve druhé půli znojemský Jan Mudra.
45' Musa
55' Mudra
29' Quintero Batioja
90' Stříž
18' Kučera
60' Lacko
87' Lacko
Sestavy
Otáhal – Žežulka, Švejdík, Opluštil, Stříž – Pardubský, Sintean (64. Urbanec), Batioja, Podrazký (64. M. Čermák) – Dočekal, Musa (70. Rondić)
Na lavičce: Winter, Mareš, Beňo, Trapanovski
Trenér: Petr Mikolanda
Buček – Helísek, Čereda, Dramé, Cihlář – Lacko, Kučera (55. Ambrozek), Mudra, St. Hillaire (70. Štrombach) – Teplý, Beganović (80. Hlůže)
Na lavičce: Veselý, Krčík, Malár, Obiechina
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Slabý - Černý, Vít • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 983

Komentář

Utkání od začátku divácky příliš nebavilo. Domácí tým siceměl optickou převahu, ale znojemeská obrana ho do větší šance nepustila. Žižkovští tak museli zkoušet štěstí z dálky nebo po standardních situacích. Relativně blízko dosažení branky byl Musa, ale hlavičkoval vedle. Znojmo o sobě zpočátku prakticky nedávalo vědět, ale vytvořilo si na dlouhou dobu největší šanci první půle. Cihlárova nabídka z levé strany našla na malém vápně Beganoviće, ale ten vypálil přímo dopřostřed brány, kde zasáhl Otáhal.

Ve zbytku první poloviny utkání pak Jihomoravané vyrovnali hru, ale nakonec paradoxně inkasovali z poslední akce. Centr z pravé strany si našel ve vápně ideálně naběhnutého Petara Musu a ten z voleje propálil hostujícího gólmana Bučka. Hned poté sudí Slabý ukončil první poločas.

Ve druhé půli sice začali fotbalisté Žižkova aktivněji, přesto inkasovali v 55. minutě. Ojedinělá akce Znojma započala na levé straně, po nepřehledné situaci ve vápně se míč nakonec dostal na zadní tyč k Janu Mudrovi, který dostal míč i s tečí brankáře Otáhala za brankovou čáru. Žižkov pak byl ve zbytku zápasu lepším týmem a to i díky přesilovce, Lacko totiž zatáhl Pardubského v úniku a dostal druhou žlutou kartu, ale rozhodující gól už vstřelit domácí nedokázali. Blízko k němu byl Čermák, k němuž se v první minutě nastavení snesl míč z pravé strany, ale Buček vytáhl perfektní zákrok. Remíza tak byla zklamáním přece jenom více pro domácí mužstvo.

Ohlasy trenérů

Petr Mikolanda (Žižkov): Znojmo bylo bojovným soupeřem. Hosté
měli dvě šance a my tři. Nejsme spokojení, protože jsme chtěli vyhrát. Ztratili jsme dva body, pro Znojmo byl bod zlatý. Na fotbal se nedalo koukat. Oba týmy si byly vědomy důležitosti utkání. Znojmo podalo jednoduchý, účinný výkon a my se tomu přizpůsobili. Nebyl to z naší strany fotbal, ale kopaná. Jsem rád, že máme u sebe mladé hráče, kteří se učí, protože v Juniorské lize se k dospělému fotbalu moc nedostanou. Dnes jsme se na soupeře nepřipravili dobře, ale v budoucnu určitě ukážeme větší a větší sílu. Máme mladý tým a musíme se učit.

Leoš Kalvoda (Znojmo): První poločas jsme neodehráli dobře, Žižkov měl šance, které nevyužil. Za druhý poločas jsme si bodík zasloužili. Nechci to nějak přeceňovat, ale myslím si, že remíza byla spravedlivá. Mrzí nás gól do šatny. Fotbal se hraje od 1. do 95. minuty a my jsme si takový výpadek zase dovolili. Máme spoustu dvacetiletých kluků, je to ten samý problém, co má Žižkov. Musíme hráče do kádru zabudovat a nějak myslet na budoucnost. Každý bod z venku je důležitý především pro psychiku hráčů. Jet pak tři hodiny po dálnici s prázdnou je ubíjející.