26.08.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim překvapila Pardubice a slaví první výhru

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Vlašim - Pardubice mohly jít v případě výhry na čtvrté místo před východočeského rivala Hradec, tak Vlašim se nacházela až na předposledním místě stále bez jediné výhry. Té se však domácí fanoušci dočkali. Středočeši dokázali Dynamo vynulovat, Le Giangovi několikrát pomohla branková konstrukce. Za domácí se trefili Hadaščok a Plachý, Vlašim tak zvítězila 2:0.
43' Hadaščok
87' Plachý
bez branek
31' De Paula Medeiros
68' Janda
90' Skopec
90' Mareček
31' Prosek
Sestavy
P. Le Giang – Plechatý, Piško, J. Štochl, Túlio – Janda (70. Mil. Kadlec), Mareček, Fortelný (52. Plachý), Skopec – Dao, Hadaščok (80. Fotr)
Na lavičce: Beník, Mizerák, Blecha, Selemani
Trenér: Miloslav Brožek
Knobloch – Šejvl (81. Kopřiva), T. Čelůstka, Jakub Klíma, Prosek – Jeřábek, A. Fousek, Kovář, Petráň – P. Černý (70. Šafařík), Mužík (61. Kašiar).
Na lavičce: Šmíd, Kühnel, Zukal, Tischler
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Váňa - Melichar, Vaňkát • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 648

Komentář

Díky souhře ostatních výsledků se Vlašim ocitla na předposledním místě tabulky a jméno nového hlavního trenéra stále není jasné. Tým pod vedením Miloslava Brožka tedy vstupoval do utkání v nelehkém rozpoložení, což se možná trochu podepsalo na nevýrazném začátku utkání. Již v desáté minutě se domácím pořádně ulevilo, když Kovář trefil břevno. Hosté byli lepším týmem, ale Středočeši se dokázali dostat do zápasu a hned mohli jít do vedení. Ve 25. minutě se dostal k míči Túlio a svým centrem našel Hadaščoka, který přeloboval Knoblocha, ale i branku.

Domácí se tlačili i nadále kupředu, ale další šance nepřicházely. Naopak slovo si zpět vzalo Dynamo. Nejlepší střelec Pardubic Michal Petráň však vyšel ze souboje proti Patriku Le Giangovi jako poražený. Právě to muselo hosty mrzet, když se Jandův centr dostal před Vojtěcha Hadaščoka, který s klidem zavěsil a poslal domácí do vedení - 1:0.

O poločasové přestávce bylo tedy klidněji v domácí kabině. Vlašim si ve druhém poločase počínala již o něco lépe než v úvodu první poloviny zápasu a diváci mohli sledovat celkem vyrovnanou partii. Na větší šance se čekalo až do 69. minuty. Po rychlé rozehrávce se do zakončení dostal Dao, ale branku minul. Hosté odpověděli záhy, ale Patrik Le Giang měl svůj den a parádním zákrokem zneškodnil hlavičku Petráně.

Jednobrankové vedení domácích dávalo zápasu stále zajímavý náboj a určitě se bylo nač dívat. Deset minut před koncem mohl rozhodnout Dao, ale Knobloch svůj tým podržel. Vlašimi pro změnu pomohla tyčka. Klid do řad středočeských fanoušků mohl vnést střídající Fotr, ale Knobloch stále držel naděje svého celku.

Na dramatický průběh zápasu se již nedokázal dívat Petr Plachý, který po rychlém průniku překonal brankáře a uklidnil tak své spoluhráče, kteří mohli naplno oslavit první letošní výhru!