02.09.2018 | Petr Frömel | Zápas

Koudelka vystřelil Prostějovu výhru ve Znojmě, které se dál trápí

Foto: Petr Komárek (fnliga.cz)
Diváci museli na gól čekat až do druhé půle. Zatímco domácí nedokázali využít žádnou ze svých šancí, Prostějov trpělivě počkal na příležitost a po hodině hry se ujal vedení. Těsný náskok poté uhájil až do závěrečného hvizdu.
bez branek
61' Koudelka
bez karet
30' Slaninka
70' Koudelka
71' Šteigl
Sestavy
Buček – Cihlář, Čereda, Dramé, Helísek – Kučera, Lacko (83. Ambrozek), Beganovič – Mudra, Teplý (69. Ordoš), Štrombach (69. St. Hillaire).
Na lavičce: Koukal, Avdič, Krčík, Obiechina
Trenér: Leoš Kalvoda
Bréda – Schuster, Pernackyj, Slaninka, Koudelka (80. Hapal) – Polák, Pančochář, Biolek, Žikol (90+1. Fládr) – Kroupa, Píchal (63. Šteigl).
Na lavičce: Jícha, Machynek, Langer, Kovařík
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Vojkovský – Kotalík, Mojžíš • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 321

Komentář

Jako první se osmělil Pančochář, mířil však nad bránu. To Znojmo zahrozilo o něco víc, Beganovičovi před odkrytou bránou nevyšly nůžky a krátce nato stejný hráč střílel z ostrého úhlu do zámezí. Za Prostějov to zkoušel Píchal, také on pálil vysoko.

Poté se hra zklidnila a další možnosti se diváci dočkali až ve 27. minutě, kdy Brédu protáhl Helísek a na druhé straně zasáhl proti nebezpečné Biolkově ráně Buček. Následně znovu zahrozilo Znojmo, Čeredův pokus vyškrábl hostující brankář konečky prstů na roh. Do konce poločasu si oba celky vytvořily po jedné šanci, Koudelka i Beganovič však shodně mířili mimo tři tyče.

Začátek druhé půle přinesl Štrombachovu zblokovanou ránu a Polákův neúspěšný pokus z dálky. Poté se v šanci znovu zjevil Štrombach, který v rozmezí dvou minut dvakrát zakončoval, v obou případech však jen do bránícího protihráče. Prostějov trestal, když v 61. minutě naběhl do otevřené obrany Jan Koudelka a sám před brankářem zamířil k bližší tyči.

Hanácký tým se následně soustředil především na obranu a vyrážel do nebezpečných brejků, v jednom z nich neuspěl Šteigl, jenž netrefil bránu a stejný hráč dvě minuty před koncem základní hrací doby mohl definitivně rozhodnout, v dobré střelecké pozici ovšem dvakrát mířil jen do obránce.

Mrzet jej to ale příliš nemuselo, jeho celek těsný náskok uhájil a Znojmo tak nenavázalo na předchozí domácí vítězství nad Třincem a nadále se v nové sezóně výsledkově trápí.