02.09.2018 | Josef Janda | Zápas

Chrudim veze výhru z hřiště Táborska, pomohla jí Krčálova penalta

Foto: fctaborsko.cz
O třech bodech v duelu Táborska s Chrudimí rozhodla jediná branka. Po necelé půlhodině hry se prosadil z pokutového kopu Jakub Krčál, který zařídil první venkovní vítězství Chrudimi v sezoně. Táborsko také v sedmém utkání sezony inkasovalo jako první a nedokázalo nalézt na defenzivu soupeře účinný recept. Blízko byl vyrovnání ještě v první půli Lukáš Pfeifer, jehož postup na gólmana Mrázka skončil jen střelou do tyče, od které se míč odrazil vedle branky. Ve druhé půli pálil nadějně Pavel Vandas, ani on však neskóroval. Chrudim uhájila vedení z prvního poločasu a zvítězila v Táboře 1:0.
bez branek
29' Krčál (pen)
66' Ngimbi
89' Navrátil
48' Krčál
60' Kopecký
78' Froněk
90' Mrázek
Sestavy
Toma – Šandera, Navrátil, Ngimbi, Klusák – Frýdek, Kopřiva (46. Pouček), Kučera – Pfeifer, Vandas (75. Pilík), Musiol (60. Ndiaye).
Na lavičce: Novák, Březina, Zárybnický, Berešík
Trenér: Kamil Tobiáš
Mrázek – Drahoš, Krčál, Mastík, Kesner – Kopecký (72. Rybička), Langr, Sixta (67. Dostálek), Sulík – Froněk, Šípek (83. Vašulín).
Na lavičce: Zíma, Hlavsa, Krištof, Stránský
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Královec – Kubec, Pečenka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 821

Komentář

Do první šance utkání se dostal domácí Kopřiva, když ve vápně dobře netrefil míč. Táborsko mělo i nadále herní převahu, nedokázalo ji však přetavit ve vedoucí gól. Hosté o sobě dali poprvé vědět v 18. minutě, kdy se k zakončení dostal někdejší hráč Táborska Tomáš Froněk. Ve vápně dostal hodně prostoru a jeho pumelice proletěla těsně nad Tomovým břevnem.

V dresu Chrudimi hrozil i nadále Froněk, domácí jeho snahu ale vždy utlumili. Do nadějného zakončení se tak dral Šípek. Své kvality musel ukázat gólman Michal Toma, který nájezdníka vytlačil mimo dobrý střelecký úhel.

Důležitý moment prvního poločasu přišel v 29. minutě. Po souboji ve vápně odpískal sudí Královec penaltu a hosté dostali výbornou příležitost ujmout se vedení. Míč si na puntík postavil Jakub Krčál, který nedal Tomovi šanci.

Krátce po inkasované brance mohli domácí vyrovnat. Lukáš Pfeifer se po sérii přihrávek a šťastném odrazu řítil na Mrázka, poslal však balon o tyč jen vedle branky. Na druhé straně se Jakub Šípek řítil z boku sám na Tomu, který skvěle zasáhl. První půli vyhráli hosté 1:0.

Po hodině hry se dožadovali penalty také domácí. Po hezké kombinaci skončila Pfeiferova akce pádem. Krčál do něj lehce šťouchnul, domácí se ale penalty nedočkali.

Dvacet minut před koncem se dostal v šestnáctce k zakončení Pavel Vandas, jehož střelu po zemi dokázal Mrázek lapit. Poslední minuty příliš vzruchu před chrudimskou brankou nenabídnuly. Naopak hosté se po několik minut usadili před Tomou a vyčkávali na konec duelu.

Ve druhé nastavené minutě mohl vylepšit první chrudimskou výhru na hřišti soupeře náhradník Petr Rybička, jehož loudavou střelu do prázdné branky vykopnul jeden z táborských obránců. Za vydatného deště v závěru utkání se už Táborsko gólu nedočkalo a podlehlo Chrudimi 0:1.