15.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec vynuloval Sokolov a slaví první výhru

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Už nebylo kam couvnout. FK Fotbal Třinec měl na kontě po sedmi zápasech jediný bod za remízu s Táborskem a beznadějně okupoval poslední pozici. Proti Sokolovu se však dočkal prvního vítězství, když proti desátému Sokolovu nedostal ani gól a vyhrál 2:0. Třinec je sice v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY stále poslední, ale už pouze s bodovou ztrátou na Táborsko a Znojmo.
29' Omasta
59' Hejný
bez branek
37' Kušnír
21' Dvořák II.
Sestavy
Adamuška – Ilko, Kušnír, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín (72. Janošík) – Omasta (82. Schwendt), R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Hejný (68. Dedič).
Na lavičce: Bárta, Mravec, Klec, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Belaň – O. Ševčík (68. Voleský), Mišůn, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Kosak (47. Beránek), Glaser – Štípek, Vašíček (46. Liener), Mejdr – Vávra.
Na lavičce: Dvořák I., Machek, Ruml, Ševčík
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Rozhodčí: Vojkovský – Polák, Pfeifer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 410

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří si vypracovali první šanci už v 6. minutě. Dvořákův střílený centr skončil na zadní tyči u osamoceného Vávry, ale ten rychlý míč netrefil ideálně. O chvíli později Sokolov vyrazil do přečíslení, ale to Štípek nevyřešil dobře, při kličce ho Čelůstka o míč obral. Právě David Štípek vybojoval hned vzápětí přímý kop z hranice šestnáctky, ale Západočeši trefili jen postavenou zeď.

Jako blesk z čistého nebe přišla úvodní branka Slezanů. Ilko to na pravé straně udělal chytře, vypadalo to, že bude centrovat, ale překvapil obránce prudkou přihrávkou do šestnáctky na Tomáše Omastu, který vypálil přesně k bližší tyči lehce nad zemí.

Domácí, povzbuzeni prvním gólem, mohli navýšit vedení z rychlého brejku. Po pěkné kombinaci zakončoval Ilko povedeně k pravé tyči, ale gólman Belaň předvedl výtečný zákrok a zachránil Sokolov od dalšího inkasování. Činit se musel i Adamuška, ten v závěru poločasu kryl ránu Glasera, jenž napálil odražený míč po odvráceném přímém kopu.

Ve druhém poločase už Slezané dominovali a jasně si došli pro tři body. Kušnír odcentroval z pravé strany a Hejný hlavou jen těsně minul, ale stejný hráč se o dvě minuty později už mohl radovat. Tentokrát po výtečném uvolnění na levé straně centroval Janoščín, našel opět volného Karla Hejného a ten už se nemýlil – 2:0.

Třinec mohl přidat další gól z rychlého protiútoku. Hejný nedokázal ve sprinterském souboji předběhnout obránce, a proto nešel sám na branku, ještě však přihrál volnému Omastovi, který ale vypálil pouze do brankáře Belaně. Omasta o chvíli později vytvořil šanci pro svého spoluhráče, našel Dediče, ale ten nedokázal propálit sokolovského gólmana, jenž vytěsnil ránu nad břevno. 

René Dedič se nedočkal gólu ani při další tutovce. Po hlavičce Čelůstky následovaly obrovské zmatky před Belaněm, ale třinecký střídající útočník nedokázal na několik pokusů dotlačit míč do sítě. Domácí to však nemuselo vůbec mrzet, jelikož v závěru si s poklidem pohlídali dvoubrankový náskok a poprvé v sezóně si připisují plný počet bodů.