15.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Šlágr kola pro Hradec! Východočeši udolali Jihlavu

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Souboj třetí Jihlavy se čtvrtým Hradcem Králové nenabídl příliš pohlednou podívanou. V zápase téměř bez šancí hosté převzali iniciativu po hodině hry a nakonec se dočkali rozhodujícího gólu. Vysočina zůstala podruhé v řadě bez vstřelené branky a poprvé doma v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohrála.
bez branek
65' Vlkanova
34' Preisler
73' Šlein
86' Preisler
47' Jukl
Sestavy
Vejmola – Vaculík (71. Turyna), Tlustý, Štěpánek, Preisler – Fulnek, Šumský (70. Šlein), Levin, Zoubele – Klobása (82. Javůrek), Jiří Klíma.
Na lavičce: Vízek, Vedral, Čáp, Novotný
Trenér: Martin Svědík
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Zorvan – M. Černý, Vlkanova (82. Plašil), Durdević – Matoušek (14. Miker, 65. Martan).
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Pokorný, Hynek
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Adámková – Koval, Šimáček, Julínek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1033

Komentář

Mírně aktivnější v úvodu zápasu byli domácí, ale nedokázali si vytvořit žádnou větší příležitosti. Po faulu na Klímu již v první minutě kopala Vysočina přímý kop, ale nedokázala propálit zeď. K vidění poté byly maximálně tak rohové kopy na obou stranách, z nichž však rovněž šance nepřišly.

Za Jihlavu byl nejvíce vidět krajní bek Vaculík, který několikrát odcentrovat do šestnáctky, ale hosté pokaždé míč dokázali odvrátit. Hradec Králové si chvilku před koncem poločasu připsal ojedinělou střelu, ovšem Otto Urma z dálky branku netrefil.

Votroci ve druhé půli zlepšili výkon, na gól si však museli dlouho počkat. Aktivní byl zejména záložník Filip Zorvan, jenž se prezentoval několika centry do pokutového území a také střelou zpoza šestnáctky, tu Vejmola vyrazil mimo.

Aktivita hostů byla oceněna vedoucí, a nakonec i vítěznou brankou. Adam Vlkanova dostal pas na pravou stranu, proti obránci si zasekl míč a následně vypálil levačkou k bližší tyči mimo dosah Vejmoly. Jihlava si už žádnou šanci na vyrovnání nevytvořila a její tlak otupila i červená karta po druhé žluté, Dominik Preisler totiž zajel do Zorvana a rozhodčí Adámková neváhala. Hradec Králové si tak z Vysočiny odvezl plný počet bodů za hubené vítězství 1:0.