16.09.2018 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov ztratil dvoubrankový náskok, přesto v závěru divokého utkání zachránil remízu

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Fotbalisté Žižkova se v divokém zápase rozešli s Pardubicemi smírně 4:4. V utkání si postupně dvakrát vypracovali dvoubrankový náskok, nakonec ovšem byli rádi za remízu poté, co v poslední minutách zápasu proměnil pokutový kop kapitán Miroslav Podrazký.
7' Musa
30' Musa
48' Čermák
90' Podrazký (pen)
39' Tischler
54' Černý
59' Tischler
90' Petráň
9' Opluštil
44' Tischler
Sestavy
Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Auer (63. Urbanec), Batioja, Podrazký, Čermák (77. Volek), Bazal – Musa (90. Dočekal).
Na lavičce: Winter, Pardubský, Beňo, Halgoš
Trenér: Petr Mikolanda
Knobloch – Prosek, Klíma, Šejvl, Čelůstka – Fousek (74. Kühnel), Tischler, Jeřábek, Čmelík (62. Sokol) – Černý, Petráň (90+4. Šafařík).
Na lavičce: Šmíd, Zukal, Huf, Kašiar
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Jílek – Kříž, Boček • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1132

Komentář

Domácí začali z výborné obrany a navíc se dostali na koně díky brzké brance. Pas Batiojy na Petara Musu sice zpočátku nevypadal nějak nebezpečně, ale brankář Knobloch při startu na míč zaváhal, prohrál souboj s chorvatským útočníkem, který záhy vystřelil přesně pod břevno. Stejný hráč navíc osvědčil krátce po půlhodině hry pohotovost v pokutovém území a překonal po rohovém kopu Knoblocha podruhé.

Pardubice sice měly většinu první půle míč na svých kopačkách, ale do šancí se prakticky nedostávaly. Pomohla jim až přímočará akce Čmelíka s Černým, kterou přesně k tyči zakončil v pokutovém území Emil Tischler. Po změně stran pak jako první zahrozil hned po několika vteřinách hry Petráň, ale jeho rána šla vysoko nad.

Divoký průběh utkání nastartovala tečovaná střela Marcela Čermáka z velké dálky, proti níž neměl Knobloch šanci zareagovat. Odpověď Východočechů však byla blesková a představovaly ji dvě překrásné akce. Tu první nejprve po skvělé spolupráci Petráně s Fouskem zakončoval placírkou prakticky do prázdné branky Pavel Černý. O pět minut později se pak do ostrého Fouskova centru položil Emil Tischler a hlavou zvládl vyrovnat.

Pardubice pak usilovaly mohutně o čtvrtý gól. Dvě šance měl výborně hrající Fousek. Při té první ale mířil vysoko nad, tu druhou mu z ostrého úhlu lapil Otáhal. Na druhé straně pak mohl rozhodnout i Žižkov. Musa utekl obraně Pardubic a obstřelem trefil bližší tyč. Od ní se míč odrazil k Bazalovi, který pro změnu při dorážce trefil tu vzdálenější. V pokračující akci pak Batioja nasměroval svůj oblouček do břevna.

Přesto nebyl všemu zajímavému v zápase konec. Zápas dlouhé minuty směřoval k remíze 3:3, když po průniku Tischlera přišel následný jeho centr k Michalu Petráňovi a ten nadvakrát dopíchl míč k tyči. Žižkov to však nezabalil. Dočekal byl na hřišti jen pár vteřin a vybojoval faul ve vápně po další chybě Knoblocha, jemuž předtím vypadl míč z rukou. Kapitán Miroslav Podrazký pak nezaváhal a završil skóre na konečných 4:4.

Ohlasy trenérů

Petr Mikolanda (FK Viktoria Žižkov): „Padlo osm gólů a byl to nadstandardní druholigový zápas. Čtyři góly ale nemůžeme dostat. Dlouho jsme hráli v obraně dobře, ale gól na 2:1 to výrazně ovlivnil. Chtěli jsme vyhrát, ale dostat za poločas tři góly, to je trestuhodné. Během jedné minuty jsme trefili tři tyčky a z protiútoku jsme hned dostali gól. Penalta byla o několik minut dřív za tahání Batiojy, ale sudí Jílek ji odpískal později. Pro nás je to ztráta dvou bodů.“

Jaroslav Novotný (FK Pardubice): „V utkání jsme si prožili vše, co fotbal přináší. Jednou jsme byli dole, pak nahoře. Nakonec jsme odcházeli zklamaní, že jsme nezvítězili. Čekali jsme těžké utkání, mysleli jsme si, že domácí na nás vletí. Nakonec jsme měli hru pod kontrolou, ale vlastními chybami jsme se dostali do problémů a prohrávali 0:2. Za stavu 1:2 jsme si ale pořád věřili. Pak jsme brzy dostali třetí gól, ale po pěkných akcích jsme srovnali, dostali se do vedení, ale z penalty zase inkasovali. Divák musel být spokojený, trenéři zase na nervy. Bod musíme vzít pozitivně, byla to spravedlivá remíza.”