16.09.2018 | Kryštof Severa | Zápas

Zbrojovka po gólové smršti v prvním poločase zdolala Táborsko 4:1

Foto: fczbrno.cz
Osmé kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY znamenalo domácí premiéru pro kouče Zbrojovky Pavla Šustra. Domácí předvedli proti Táborsku dobrý výkon a i když o jednobrankové vedení rychle přišli, tak si jej dokázali stejně rychle vzít zpět a dokráčet k zasloužené výhře 4:1.
27' Růsek
34' Magera (pen)
37' Bartolomeu
45' Magera
29' Musiol
81' Bartolomeu
47' Frýdek
61' Pouček
Sestavy
Melichárek – Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Sedlák (78. Kříž), Krejčí – Lutonský (67. Štepanovský), Růsek, Bartolomeu – Magera (84. Zikl).
Na lavičce: Halouska, Gomes, Vraštil, Bariš
Trenér: Pavel Šustr
Toma – Šandera, Ngimbi, Zárybnický, Klusák – Nerad (46. Březina), Kučera, Frýdek (90. Kopřiva) – Pouček (69. Ndiaye), Musiol, Pfeifer.
Na lavičce: Zadražil, Hasil, Berešík, Pilík
Trenér: Kamil Tobiáš
Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Lakomý • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2122

Komentář

Domácí vlétli do utkání osmého kola aktivně a již ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre Bartolomeu, ale jeho volný kop se mezi tři tyče nevešel. Velkou šanci si domácí vytvořili také v sedmnácté minutě, kdy Eismann našel centrem Mageru, který se pokusil o efektní zakončení nůžkami. Bohužel pro domácí tým však našel jen rukavice hostujícího brankáře.

Domácí nepouštěli Táborsko do žádné šance a to přineslo ovoce. V sedmadvacáté minutě se k rohovému kopu postavil Bartolomeu a jeho centr dopadl přesně na hlavu Antonína Růska, jenž uklidil míč do sítě. 

Vedení na domácí straně nevydrželo příliš dlouho. V devětadvacáté minutě zahrávali hosté volný kop na pravém křídle a domácí hráči podcenili náběh Zbyňka Musiola, který měl na svou hlavičku klid a přesným pokusem srovnal stav utkání na 1:1.

Zbrojovka však i přes inkasovanou branku ukázala touhu po výhře a vzala si vedení zpět. Magerova hlavička sice ještě v síti neskončila, ale po faulu na Bartolomea musel rozhodčí Dubravský nařídit pokutový kop. K jeho exekuci se postavil nejlepší střelec Brna Lukáš Magera a neomylně poslal míč pod břevno. Brno pokračovalo v aktivní hře a dokázalo přidat další branky. Po Růskově přistrčení a obehrání Ngimbiho postupoval sám na Tomu Robert Bartolomeu a dokázal si pohrát i s brankářem hostí a následně poslat míč do branky.

V nastaveném čase byl na hranici vápna faulován Lutonský a Zbrojovka dostala k dispozici volný kop z velice dobré pozice. K jeho exekuci se postavil Lukáš Magera a svým pokusem nedal šanci gólmanovi hostí. Zbrojovka vedla po prvním poločase 4:1.

Druhá půle byla o poznání méně útočná ze strany Zbrojovky. Brno si sice dokázalo vytvářet příležitosti, ale nikam se bezhlavě nehnalo. Naopak Táborsko si dokázalo, na rozdíl od první části hry, gólové šance vytvořit. Prvním, kdo prověřil Melichárka v brněnské bráně byl hostující Kučera, který operoval před brankou domácích po pasu Poučka. Domácí defenzíva si s jeho akcí poradila.

Akce domácího týmu probíhaly zejména po pravé straně a byly v režii agilního Bartolomea, po jednom z jeho průniků mohl navyšovat Růsek, ale nedokázal v rychlosti usměrnit herní předmět mezi tři tyče. Snížení mohla přinést šance Ndiaye, jenž si vyskočil na centr z levé strany, ale Melichárek jeho hlavičku vyřešil dobrým zákrokem a podržel svůj tým. V závěru duelu mohl navýšit vedení Zbrojovky mladík Zikl, ale nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Tomu.