21.09.2018 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 9. kola: Táborsko vyzve v derby České Budějovice, Jihlavu čeká Vlašim

Foto: dynamocb.cz
Praha – Na jihočeské derby dojde v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Českobudějovické Dynamo se představí na půdě rivala z Táborska. Domácí by se v případě bodového zisku mohli dostat pryč ze sestupového pásma. Jihlava čtyři zápasy po sobě nevyhrála. Ukončit nepříznivou sérii se pokusí na vlastním stadionu proti Vlašimi.

Deváté kolo odstartují tři páteční duely. V 17 hodin přivítají Vítkovice Chrudim. Kouč Ostravanů Jiří Balcárek sledoval Východočechy už v minulém týdnu, kdy se na svém trávníku utkali s Varnsdorfem. Od pondělka pak své svěřence nabádá k maximální ostražitosti, nepůjde totiž o snadnou partii. „Měl jsem možnost vidět na videu i jejich utkání v Táborsku. Ono to může sklouznout k podcenění, že se vlastně jedná o amatéry, ale ona to zas taková pravda není. Jde se o kvalitní mančaft, jenž dobře trénuje,“ varuje Balcárek pro mfkv.cz. O hodinu později, než utkání v Ostravě začne měření sil Znojma s Ústím nad Labem.

V 18 hodin také rozhodčí spustí střet mezi Jihlavou a Vlašimí. Vysočina bude chtít po čtyřech zápasech konečně zase vyhrát. Předtím dvakrát remizovala a v posledních dvou případech prohrála. Minulý týden 0:1 s Hradcem Králové. „Na zápas se poctivě připravujeme. Důkladně jsme si rozebrali nevydařené utkání proti Hradci Králové a pracujeme na tom, aby už v pátek v naší hře nastalo zlepšení,“ ubezpečil asistent kouče Vysočiny Michal Šmarda pro oficiální klubový web.

Sobota nabídne dvě utkání. Před kamerami České televize a sázkové kanceláře Fortuna se od 10.15 představí Pardubice a Brno. Podle trenéra týmu z města perníku Jaroslava Novotného se bude Zbrojovka po nepovedeném začátku sezony po všech stránkách zvedat. „Mají v kádru šikovné mladé hráče, kteří jsou doplněni těmi zkušenými. Je to kvalitní tým, ale pokud podáme maximální výkon, tak bychom měli být úspěšní,“ citoval ho web fkpardubice.cz. Ve vápně si Východočeši budou muset dát pozor na urostlého a zkušeného Lukáše Mageru. Speciálně na něj Novotný také upozorňoval. „Má zkušenosti z první ligy, kde dával hodně gólů, teď na to navazuje,“ řekl. Druhý sobotní mač začne také v 10.15, jeho aktéry budou před kamerami sázkové kanceláře Fortuna Sokolov s Prostějovem.

Deváté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se dohraje v neděli. Od 15 hodin hostí Hradec Králové Viktorii Žižkov, od 16.30 Varnsdorf Třinec. Šlágr kola nicméně představuje jihočeská bitva Táborska s Českými Budějovicemi. Táborští jsou s pěti body zatím druhým nejhorším celkem soutěže. Méně bodů už má jen Třinec – čtyři. Derby mu tak může pořádně pomoci. Dynamo se nachází ve zcela opačné situaci, s 18 body druhé lize vévodí. Slovenský záložník Peter Grajciar si prostředí klubu pochvaluje z celkového hlediska. „Myslím si, že Dynamo je prvoligový klub, vše tady funguje nadstandardně. Osobně jsem spokojený, parta v týmu je velice dobrá. Zázemí je skvělé, lidé okolo týmu jsou velmi ochotní. Nemám tady k tomu jedinou výčitku,“ uvedl v rozhovoru pro dynamocb.cz.