21.09.2018 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo nedovolilo Ústí jediný gól a připisuje si druhé vítězství v sezoně

Foto: 1skprostejov.cz
Znojmo - Moravané na domácí půdě v rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Ústí 3:0. Domácí si vedení vypracovali už v prvním poločase, kdy se radovali po vlastním gólu hostů. Na 2:0 zvýšil později Teplý a ve druhém poločase dal razítko na plný bodový zisk Hlůže.
16' Strada (vl)
27' Teplý
81' Hlůže
bez branek
24' Helísek
68' Kučera
37' Brak
57' Procházka
Sestavy
Buček – Kučera (80. Hlůže), Avdić, Dramé, Helísek – Cihlář (C), Ordoš (69. Ambrozek), Lacko – Štrombach (46. Krčík), Teplý, Mudra.
Na lavičce: Veselý, Malár, Šulc
Trenér: Leoš Kalvoda
Lindr – Brak, Pimpara, Leibl, M. Bílek (72. P. Výborný) – D. Richter (46. Krátký), J. Peterka (C), D. Procházka (63. Drame) – Miskovič, Strada, Šup.
Na lavičce: Tvrdoň, Dvořák, Nágl
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Machálek - Boček, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 453

Komentář

Severočeský tým sice začal aktivněji, avšak do vedení šel domácí celek, když si soupeř vstřelil vlastní gól. Před odchodem do kabin se Znojmo prosadilo ještě jednou a ve druhé půli svůj náskok víceméně bránilo. V závěru pak svoji výhru pojistilo třetím zásahem.

Už ve 3. minutě se hosté málem ujali vedení, když Bílkova rána z voleje skončila na břevně. Spoluhráče pak napodobil Miskovič, který dobře rozehrál roh na vzdálenější tyč, Buček na balón nedosáhl, ovšem ten se odrazil od brankové konstrukce zpět do hřiště. Nevyužité šance mohly hráče Ústí hodně mrzet, zvlášť když v 16. minutě Marek Strada před svojí bránou zasáhl míč tak nešťastně, že jej poslal do vlastní svatyně.

Severočeši se snažili o rychlou odpověď, v cestě však stál pozorný Buček. To mužstvo z jižní Moravy bylo úspěšnější a Jakub Teplý osamocen před hostující bránou nekompromisně poslal odražený míč pod břevno. Znojmo následně převzalo aktivitu, Štrombach ale netrefil míč ideálně a Ordoš pálil mimo tři tyče. Za hosty to v závěru první půle ještě zkoušeli Strada, který těsně minul pravou tyč, a Miskovič, jehož střela skončila v Bučkově náruči.

Druhá půle se nesla ve znamení nepřesných přihrávek na obou stranách, vzrušení přinesla situace v 63. minutě, kdy Šupovu skrytou střelu vyškrábl znojemský brankář konečky prstů na roh. Znojmo mohlo přidat třetí zásah v 71. minutě, kdy Teplý tváří v tvář brankáři neuspěl a s dorážkou nebyl úspěšný ani Mudra. V obou případech podržel své barvy vynikajícími zákroky Lindra. Jeho protějšek se nenechal zahanbit a fantasticky zasáhl proti prudké ráně Miskoviče.

V 81. minutě se domácí přeci jen dočkali potřetí, Nicolas Hlůže, jenž v tu chvíli byl na hřišti sotva minutu, si zpracoval Teplého parádní přihrávku a ranou mezi nohy překonal vyběhnutého gólmana Ústí. To se v závěru snažilo aspoň o čestný úspěch, ovšem ani ten mu nakonec nebyl dopřán.