22.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov po zásluze porazil Prostějov 3:0, řádil domácí Liener

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Prostějov v úvodu sezóny dominoval a před zápasem 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mu patřila pátá příčka, naopak Baník se trápil a zvedal se až v posledních kolech. Západočeši však byli tentokrát aktivnější už od první minuty a po zásluze zvítězili 3:0, u všech branek navíc byla slovenská posila Sokolova Erik Liener, dva góly dokonce sám vstřelil.
2' Ševčík
25' Liener
81' Liener
bez branek
11' Čihák
47' Glaser
61' Štípek
56' Zhykol
60' Polák
67' Sus
80' Slaninka
85' Koudelka
Sestavy
Belaň – Mišůn, Mejdr, O. Ševčík, A. Čihák – Glaser, Štípek (78. Ruml), Liener (86. Hlavatý), Vávra – Jakub Dvořák II., A. Ševčík (74. Voleský).
Na lavičce: Dvořák I., Beránek, Machek, Vašíček
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Bréda – Machynek, Schuster, Slaninka, Polák – Pančochář (46. Pernackyj), Koudelka, Žikol (71. M. Kovařík), Sus – Píchal (58. Hapal), Kroupa.
Na lavičce: Jícha, Fládr, Langer, Šteigl
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Váňa – Kubec, Kožár • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 545

Komentář

Sokolovu se vydařil hned úvod utkání. Už ve druhé minutě totiž Liener unikl po levé straně, střelou placírkou sice Brédu nepřekonal, ale míč se odrazil pouze k dobíhajícímu Adamu Ševčíkovi, jenž ho snadno umístil do sítě. Hosté mohli brzy odpovědět, ovšem Kroupa centr Machynky hlavou tečoval pouze doprostřed branky.

Baník pokračoval v aktivitě, hosty k ničemu nepouštěl a naopak sám navýšil vedení. Aktivní Erik Liener si na malém vápně našel povedený centr vnějším nártem z pravé strany a hlavou usměrnil míč těsně vedle natahujících se rukou brankáře Brédy.

Další šanci Západočechů měl útočník Vávra, při rychlém protiútoku si navedl míč na střed, ovšem přízemní střelou přes obránce branku těsně minul. Prostějov mohl v závěru poločasu alespoň snížit, Machynek však v dobré pozici volil ještě centr, který nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.

Prostějov v úvodu druhého poločasu zvýšil aktivitu, ale na pořádnou šanci stále čekal. Snížení mohlo přijít v 73. minutě, kdy Koudelka z přímého kopu těsně za hranicí šestnáctky nastřelil jen zeď, ale k dorážce se dostal znovu Lubomír Machynek, ovšem tvrdou ranou těsně přestřelil.

Domácí už si závěr zápasu pohlídali, dokonce přidali třetí branku. Centr Vávry ze standardní situace Moravané odvrátili pouze k Eriku Lienerovi, jenž byl v sobotu skutečně při chuti a parádní pumelicí z dvaceti metrů vymetl levou šibenici! Sokolov tak mohl oslavit třetí výhru v sezóně a posunul se na desátou pozici. Prostějov je nyní sedmý, je to pro něj teprve druhá porážka.