23.09.2018 | Josef Janda | Zápas

Jihočeské derby vítěze nepoznalo. Dynamo zachránilo v Táboře remízu v posledních minutách

Foto: dynamocb.cz
V souboji Táborska s českobudějovickým Dynamem se zrodil tradiční remízový výsledek. Po bezbrankové první půli se dostali do vedení domácí zásluhou Christiana Frýdka, v poslední desetiminutovce nedoskočil Toma na pokus Ledeckého. V závěru si fanoušci užili hodně otevřenou hru, nicméně vítězná branka už nepadla. Táborsko remizovalo s Dynamem 1:1.
65' Frýdek
83' Ledecký
63' Nerad
90' Navrátil
47' Havelka
53' Ledecký
67' Kladrubský
Sestavy
Toma – Hasil, Navrátil, Šandera, Březina – Frýdek (74. Kopřiva), Kučera, Pilík, Nerad (85. Ndiaye), Pfeifer (79. Klusák) – Musiol.
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Zárybnický, Vandas
Trenér: Kamil Tobiáš
Křížek – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Grajciar (76. Táborský), Havelka, Javorek, Mršič – Ledecký, Kovaľ (68. Wermke).
Na lavičce: Staněk, Řezáč, Čavoš, Gebert, Šplíchal
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Matějček – Kříž, Kubr • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1812

Komentář

Do první šance utkání se dostalo Dynamo, které bylo ze začátku aktivnější. Po čtyřech minutách se za táborskou obranou zjevil Róbert Koval, jehož zakončení skončilo jen těsně vedle Tomovy tyče. Další šanci měl po Kladrubského centru Mršič, ale hlavou mířil zblízka mimo. Na straně domácího týmu mohl poslat modrobílé do vedení útočník Zbyněk Musiol, ani jeho pokus ovšem nebyl přesný.

Více se v první půli do šancí dostávalo hostující Dynamo, zakončení hostů bylo ale nepřesné. Většina českobudějovických pokusů končila totiž mimo branku. Do druhé velké šance Táborska se dostal Lukáš Pfeifer, gólman Křížek nakonec jeho pokus k tyči vytáhnul mimo nebezpečí.

Poslední šance první půle patřila hostům. Na Javorkův centr si naskočil aktivní David Ledecký, jenže stejně jako u většiny předchozích pokusů Dynama skončil balon jen vedle Tomovy branky. V první půli tak branka nepadla a útočníci mohli v kabině přemýšlet o přesnosti svých zakončení.

Domácí příznivci hnali ve druhém poločase svůj tým za vedoucí brankou a Petr Nerad nebyl daleko. Ukázkově pláchnul po levém křídle a naservíroval volnému Lukáši Pfeiferovi. Nepřesné zakončení se přihlásilo ke slovu i tentokrát a Pfeifer nezamířil dobře. Následně mohlo jít do vedení Dynamo, ovšem David Ledecký po centru Grajciara trefil jen tyč.

V 65. minutě se domácí konečně dočkali. Centr z levé strany přistál na hlavě Christianu Frýdkovi, na jehož přehození byl Křížek krátký. Další Neradovu ránu doprostřed branky už Křížek zlikvidoval.

Dynamo se v poslední desetiminutovce dočkalo vyrovnání. Obsadilo prostor před Tomovou brankou a v 83. minutě zásluhou Davida Ledeckého srovnalo. Po zmatku před brankou Táborska zaplul míč za Tomovu tyč a na tabuli se rozsvítil stav 1:1.

Po vyrovnávacím gólu se hra přelévala z jedné strany na druhou a vítěznou branku mohl dát kdokoliv. Nejblíže jí byli fotbalisté Dynama v 87. minutě, kdy se dostali po Šanderově nastřelení jednoho z hostujících obránců do rychlého protiútoku. Pohledná akce skončila nakonec ranou Wermkeho do spojnice tyče a břevna. Jihočeské týmy si tak body po remíze 1:1 rozdělily a spokojenější museli být především domácí, kteří v utkání tahali za kratší provaz.