29.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Chrudim překvapila na domácím hřišti Hradec, oba týmy dohrávaly v deseti

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Boj až na dřeň. Ve vypjatém zápase 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Chrudimí a Hradcem Králové padly dvě červené karty. Dlouho svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:0, ale v 79. minutě rozhodl o výhře domácích Froněk.
80' Froněk
bez branek
17' Vodrážka
49' Kesner
56' Kesner
61' Drahoš
90' Kropáček
Sestavy
Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Langr – Kesner, Vodrážka, Sixta (90. Stránský), Dostálek (75. Froněk) – Rybička (68. Vašulín).
Na lavičce: Zíma, Mastík, Kopecký, Šípek
Trenér: Pavel Matějka
Ottmar – Plašil, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, M. Černý, Kopečný (83. Martan), Zorvan (83. Kropáček) – Durdević, W. Da Silva.
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Pokorný, Janoušek, Miker
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Rejžek - Černý, Kožár • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 2350

Komentář

Votroci byli v úvodu utkání nebezpečnějším týmem, první šanci na skórování si vytvořili v 11. minutě. Durdević se dostal v pokutovém území k odraženému míči, ale první střelu zastavil Krčál, napodruhé lapil míč brankář Mrázek. Další šanci měl tentýž hráč o chvíli později, našel si totiž na zadní tyči centr Kopečného, ovšem hlavičkou těsně branku minul.

Domácí se postupně osmělovali a také si vytvořili zajímavou šanci. Rohový kop Votroci odvrátili pouze k Dostálkovi, jehož rána skončila těsně vedle pravé tyče. V závěru poločasu se ještě do dobré příležitosti tlačil Rybička, ale dopustil se útočného faulu, a tak z nadějné akce Chrudimi nebylo nic.

Důležitý moment zápasu nastal na začátku druhého poločasu. Ondřej Kesner nejprve uviděl za ostrý zákrok žlutou kartu a už o pět minut později musel po druhé kartě do sprchy, chtěl pro svůj celek vybojovat penaltu pádem v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí posoudil jeho počínání jako filmování.

Chrudim mohla jít do vedení v deseti, po dlouhém nákopu do šestnáctky se k hlavičce dostal Drahoš, pouze o kousek minul pravou tyč. Hradec Králové začal díky přesilové hře dominovat, ale stále nemohl prolomit tuhou obranu MFK. Zorvan napálil skákající míč z hranice vápna pravačkou pod břevno a jen skvělý zákrok Mrázka zachránil Chrudim od inkasování.

Rozhodující zásah přišel v 79. minutě, do vedení šli překvapivě domácí. Střídající Tomáš Froněk se prosadil už po šesti minutách na hřišti, navedl si míč na levou stranu pokutového území a povedeným pokusem k zadní tyči překvapil Ottmara.

Hradec měl jednu velikou šanci alespoň na srovnání, tu však nevyužil. Kropáček v pokutovém území mohl ještě přepustil míč na Plašila, který byl před brankou úplně volný, ale místo toho střílel a nedokázal zamířit mezi tři tyče. V závěru byla znát velká nervozita Votroků. Právě René Kropáček zbytečně udeřil loktem jednoho z domácích a uviděl přímou červenou kartu. Poslední minuty utkání při hře deset na deset si Chrudim pohlídala a může slavit překvapivou výhru.