30.09.2018 | Libor Kokoška | Zápas

Žižkov podruhé v sezóně vyhrál, udolal 2:1 Táborsko

Foto: fctaborsko.cz
Praha - Zápas 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi pražským Žižkovem a Táborskem rozhodl až gól v 87. minutě. Hosté sice ještě dokázali vyrovnat, gól jim ale kvůli ofsajdu nebyl uznán.
9' Quintero Batioja
87' Rondič
32' Musiol (pen)
14' Vilotič
25' Podrazký
32' Urbanec
75' Rondič
79' Sintean
51' Kučera
58' Březina
63' Frýdek
85' Šandera
Sestavy
Otáhal – Urbanec, Vilotić, Švejdík, Stříž – Podrazký, Batioja, Volek (46. Trapanovski), Auer (58. Sintean) – Musa (65. Rondić), Dočekal.
Na lavičce: Hrubeš, Beňo, Čermák, Halgoš
Trenér: Petr Mikolanda
Toma – Šandera, Navrátil, Hasil, Březina – Ch. Frýdek (84. Kopřiva), M. Kučera, Nerad – Pfeifer, Musiol (73. Ndiaye), P. Pilík (16. Pouček).
Na lavičce: Zadražil, Klusák, Ngimbi, Zárybnický
Trenér: Kamil Tobiáš
Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Poživil • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 834

Komentář

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Byli aktivnějším celkem, hráli více na balónu. Nedokázali se však prosadit přes tvrdě bránící obranu Táborska. V 9. minutě už ale hráči pražské Viktorie sklízeli zaseté úspěchy. Augusto Batioja se totiž zpoza vápna zcela nečekaně napřáhl k dělové ráně, která skončila až v levé šibenici táborské branky. Brankář Toma se po střele jen marně natahoval.

První větší šance Táborska přišla ve 12. minutě, dostal se do ní Christian Frýdek. Po povedeném přenesení hry Vojtěcha Šandery na druhou půlku hřiště a krátké kombinaci hráčů z Táborska se k míči dostal už zmíněný Christian Frýdek. Ten z úrovně penalty ale nedokázal trefit branku, mířil totiž těsně vedle levé tyče.

Důležitý moment utkání přišel v 31. minutě. Rozhodčí odpískal po zmatcích v pokutovém území penaltu proti Viktorii Žižkov. Protesty domácích hráčů přišli vniveč. Fauloval Jakub Urbanec, který si za svůj zákrok nakonec vysloužil i žlutou kartu. K penaltě se postavil Zbyněk Musiol, který bez problémů uklidil penaltu do žižkovské branky! Brankář sice odhadl směr střely, nedokázal si na ní ale ani sáhnout.

Další velká příležitost prvního poločasu přišla v 36. minutě. Podobně jako Christian Frýdek se i Petr Nerad objevil úplně osamocený ve vápně pražského Žižkova. Nedokázal však usměrnit svůj kop do branky, ten tak mířil pouze do sítě za brankou domácího brankáře Otáhala. V poslední minutě prvního poločasu se do gólové šance dostali i domácí. Konkrétně kapitán Žižkova Miroslav Podrazký hlavičkoval jen těsně vedle branky hostujícího celku.

V druhém poločase se přitvrdilo. V 53. minutě pálil z dobré pozice Jonas Auer. To byl ale poslední výkřik Táborska, další pořádnou šanci si už nevypracovalo. Už v 63. minutě to zavánělo gólem, v 78. po dobré přihrávce veterána Ondřeje Švejdíka pálil z otočky střelec Augusto Batiojo, trefil ale pouze připraveného Tomu.

V 87. minutě přišlo rozuzlení celého zápasu. Po nízkém centru z pravé strany se k akrobatickému zakončení dostal Imad Rondíč, jenž svojí dělovou ránou pod levé víko rozradostnil všechny žižkovské fanoušky. Ti už slavili tři body a výhru putující na konto pražského celku.

Jenže o dvě minuty později přišlo vyrovnání. Táborská lavička bouřila, všichni hráči pražské Viktorie se seběhli k čárovému rozhodčímu. Ten po odmlce a diskuzi s hlavním sudím odmával ofsajd. Gól byl zrušen a hlavní rozhodčí dnešního zápasu Radek Příhoda těsně po odkopu od branky odpískal konec zápasu.