30.09.2018 | Daniel Král | Zápas

Ani nejlepší ofenziva soutěže si nepřišla na Varnsdorf, ten veze z Brna bod

Foto: fczbrno.cz
Brno - Zbrojovka do zápasu nastoupila i se zotaveným Lukášem Magerou, a tak se čekalo, jak se i s jeho pomocí vypořádá nejlepší útok ligy i s nejlepší defenzivou. Duel však skončil bezbrankovou remízou a to i kvůli tomu, že domácí hráli celý druhý poločas o deseti.
bez branek
bez branek
29' Krejčí
43' Kříž
44' Krejčí
82' Heppner
Sestavy
Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Bartolomeu (77. Jambor), Kříž (46. Sedlák), Růsek, L. Krejčí, Lutonský (35. Štepanovský) – Magera.
Na lavičce: Halouska, Sukup, Bariš, Zikl
Trenér: Pavel Šustr
Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordić (71. Rudnytskyy), M. Richter, Kocourek (82. Barac), Bláha, Kodeš – Ondráček (64. Votava).
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Dzaba, Schön
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Klíma - Fišer, Petřík • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 1795

Komentář

Domácí Brno se dle očekávání od úvodních minut chopilo iniciativy a byl to právě nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Magera, kdo na Porcalovu bránu vyslal první pokus. Střela brněnského kanonýra ovšem mířila jen nad. Zbrojovce se příliš nedařilo dostávat se do vyložených příležitostí kombinační hrou, a tak hlavní nebezpečí hrozilo v první půli především z rohů. Po jednom z nich přišla takřka ideální střela Antonína Růska, ke smůle Brna však v tomto případě Porcala v bráně Varnsdorfu zachránilo břevno. Když šance nepřicházely, přineslo vzrušení až vyloučení brněnského Krejčího za druhý žlutý faul na polovině hřiště těsně před střídáním stran.

Ani vyloučení toho na obrazu hry příliš nezměnilo a za gólem šli nadále především domácí hráči. Povedenou pumelicí se prezentoval střídající Štěpanovský, ale Porcal byl i na jeho pokus připraven. Snad o jediné kloudné zakončení hostí se postaral po hodině hry Kocourek, ovšem Melichárek s jeho pokusem mnoho práce neměl. Sám Porcal si pak na druhé straně zadělal na problémy po jednom z řady centrů od aktivního Bartolomea, neposedný míč se mu však nakonec podařilo včas zkrotit.

Největší šance Brna i celého zápasu přišla až v úplném závěru, přesněji ve druhé minutě nastavení. Po ose Magera - Jambor se míč dostal k Růskovi, jenž měl na noze tři body, avšak jeho střela skončila jen těsně vedle tyče. V zápasu na šance spíš skromnějším si tak oba celky rozdělily po bodu za bezbrankovou remízu. Varnsdorf udržel přitom čisté konto již posedmé z deseti zápasů.