05.10.2018 | Petr Frömel | Zápas

Brnu stačil na výhru ve Znojmě jediný gól

Foto: Petr Komárek (fnliga.cz)
V 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězilo Brno v jihomoravském souboji na hřišti Znojma 1:0. O gól se po zhruba čtvrt hodině hry postaral Bariš, pro kterého to byla třetí trefa v sezóně. Hosté mohli soupeři odskočit na větší gólový rozdíl, protivníka dostávali pod velký tlak, umocněný vyloučením domácího Štrombacha, avšak žádnou další šanci už nevyužili.
bez branek
17' Bariš
37' Kučera
57' Mudra
58' Cihlář
76' Buček
76' Štrombach
88' Ambrozek
10' Štěpanovský
43' Bariš
72' Vraštil
76' Růsek
76' Melichárek
78' Magera
Sestavy
Buček – Helísek, Dramé, Avdić, Cihlář – Štrombach, Kučera (78. Krčík), Lacko, Mudra – Ordoš (62. Ambrozek) – Teplý.
Na lavičce: Veselý, Hlůže, Malár, Šulc
Trenér: Leoš Kalvoda
Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (85. Kříž), Bariš, Růsek (87. Ashiru), Sedlák, Bartolomeu (81. Lutonský) – Magera.
Na lavičce: Halouska, Gáč, Sukup, Zikl
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Váňa - Koval, Kubec • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 1385

Komentář

Hráči Brna byli od začátku jasně aktivnější, Sedlákova rána z dálky proletěla jen kousek nad břevnem znojemské svatyně, poté zakončoval z otočky Bartolomeu vedle pravé tyče. Do třetice se už hosté dočkali, Magera sice hlavičkový souboj u brány prohrál, ovšem znojemští odvrátili míč pouze k Damiánu Barišovi, který si jej zpracoval a poslal k bližší tyči.

Pro Brno mohlo být ještě veseleji, Růsek měl dvakrát na kopačce další gól, avšak v první příležitosti těsně minul vzdálenější tyč a v té druhé jej excelentním zákrokem vychytal Buček, který dalekonosnou střelu pod břevno vyrazil na roh. Znojmo se do šancí nedostávalo, v ojedinělé příležitosti pálil Ordoš pouze do bránícího soupeře, Mudra pro změnu střílel slabě jen do náruče připraveného Melichárka. 

Na začátku druhého poločasu byl blízko přesnému zásahu Magera, radost mu zkazila pravá tyč domácí brány. Znojemští hráči si jedinou pořádnou příležitost vypracovali v 51. minutě, kdy Kučera zblízka hostující svatyni přestřelil. Pak už diktovali tempo hry výhradně fotbalisté Zbrojovky, Štepanovský však sám před brankářem selhal a krátce na to v přečíslení adresoval přihrávku vzduchem jen do gólmanovy náruče.

Čtvrt hodiny před koncem byl za úplně zbytečný faul vyloučen Štrombach, což ještě zvýšilo útočnou snahu brněnských hráčů, Štepanovský dokonce vstřelil gól, ovšem ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Definitivní pojistku mohl svému celku dát v nastaveném čase Kříž, jenž vyrazil se spoluhráčem do přečíslení, po přihrávce z levé strany na něj zívala poloodkrytá brána, ovšem hráč Brna mířil trestuhodně vedle pravé tyče.