06.10.2018 | David Klier | Zápas

Pardubice zdolaly 2:0 Ústí, do hry se dostali čtyři brankáři

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Před televizními kamerami se v rámci 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkaly Pardubice se svým sousedem z tabulky, Ústím nad Labem. Východočeši měli po většinu utkání navrch a nakonec zvítězili 2:0, čímž se vyšvihli na čtvrtou příčku.
40' Fousek
78' Petráň
bez branek
44' Fousek
54' Zukal
38' Lindr
73' Pimpara
77' Miskovič
86' Bílek
Sestavy
Letáček (46. Šmíd) – Prosek, Zukal, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík (68. Sokol), Kovář, Tischler (85. Kühnel), A. Fousek – Petráň.
Na lavičce: Čmelík, Kopřiva, Černý, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Lindr – Brak, Pimpara, Leibl, M. Bílek – D. Richter (46. Krátký), J. Peterka, Drame (39. Tvrdoň) – Miskovič, Strada, Matějka (73. D. Procházka).
Na lavičce: Dvořák, Nágl, Šup, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Vojkovský – Antoníček, Dresler, Dubravský • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 752

Komentář

Prvních dvacet minut se hrálo hodně stylem nahoru – dolů a ani jeden tým si nedokázal vybudovat souvislý tlak. První větší šanci měli domácí až v 19. minutě, když po centru Fouska z těžké pozice střílel Petráň, ten ale orazítkoval jen břevno.

Ve 37. minutě vyběhl ze svého pokutového území brankář Jiří Lindr, musel hrát nohama a toho chtěl využít Michal Petráň. Toho ale kopl do oblasti obličeje právě brankář hostů, který si za faul vysloužil červenou kartu. Do branky se tedy postavil náhradní gólman Tvrdoň, ten byl na následný přímý kop Adama Fouska krátký.

V posledních minutách prvního poločasu měly oba celky šance na změnu skóre. Střelu Petráně do odkryté branky nejprve odvrátil obránce. O pár minut později na druhé straně Miskovič trefil břevno, k dorážce se dostal Bílek, který na brankové čáře trefil jen obličej Lukáše Zukala.

Ani domácí do druhého poločasu nenastoupili se stejným brankářem, zraněného Letáčka totiž nahradil Nicolas Šmíd. Do první šance poločasu se dostali právě domácí až po patnácti minutách hry. To Adam Fousek mohl přidat druhou branku poté, co utekl obraně a překonal brankáře, trefil ale zase jen břevno.

Další velkou šanci si vytvořily až v 78. minutě Pardubice. A byla to hned šance gólová. Tomáš Čelůstka z přímého kopu našel hlavu Michala Petráně, který se nemýlil a hlavou vsítil svůj sedmý gól v sezóně. V nastaveném čase ještě mohly Pardubice udeřit potřetí, po velkém závaru ale vykopával Fouskovu střelu jeden z obránců.