13.10.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Každý den není posvícení, ale takové šance se musí dávat, míní vítkovický Macej

Foto: mfkvitkovice.cz
Ústí nad Labem – Martin Macej byl v dohrávce 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Ústí nad Labem nejblíže vstřelení gólu v 72. minutě, kdy ze samostatného úniku mohl snížit na rozdíl jediné branky. To se Vítkovicím podařilo o patnáct minut později, na bodový zisk to ale již nestačilo. Svěřenci Jiřího Balcárka tak odjížděli ze severu Čech po prohře 1:2 bez bodu.

„Těsná prohra nás mrzí, obzvlášť když jsem se ke konci druhého poločasu zjevil ve stoprocentní šanci. Bohužel s tím již nic neudělám a musíme jít dále. Nevím, co jsem měl udělat jinak. Nesedl mi již první dotyk s míčem, který jsem si kopl blbě a následně ho dostal pod nohy. Gólman navíc vyběhnul, chtěl jsem skórovat lobem, jenže brankář se následně zastavil a já zazmatkoval a nevěděl, co dělat. Akce skončila, jak skončila,“ litoval promarněné brankové příležitosti Martin Macej, jenž přiznal, že od ofenzivního záložníka Vítkovic, jakožto nejlepšího střelce týmu, se branka nejspíše čekala.

„Vím o tom, že psychicky jsem si možná připustil, že gól dát musím. Každý den není posvícení, ale to mě neomlouvá, takové šance se musí dávat. Do Ústí nad Labem jsme jeli minimálně pro remízu, nejlépe pro vítězství, nepodařilo se však ani jedno,“ smutnil jednadvacetiletý fotbalista, který v 78. minutě přepustil místo na hřišti spoluhráči Mrázkovi.

Podle slov Martina Maceje se nejednalo rozhodně o tah, že by realizační tým chtěl šetřit nejlepšího týmového střelce a utkání zabalit. „Zcela určitě zabalené nic nebylo, trenéři chtěli dát zápasu nový náboj a poslali na hřiště Tomáše Mrázka, který góly střílet umí,“ komentoval změnu v sestavě.

Bývalý hráč Frýdku-Místku stihl za jedenáct soutěžních kol nasázet do sítí soupeřů čtyři přesné zásahy. „Moje osobní čísla jsou dobrá, respektive byla dobrá ze začátku sezóny, nyní to trochu pokulhává. Pro mě je to málo, jsem hrotový útočník. Přišel jsem do Vítkovic střílet góly, musím je dávat a vyvíjet na sebe větší tlak,“ je si vědom fotbalista s číslem jedenáct na zádech, který je ve Vítkovicích na hostování z ostravského Baníku.

Vítkovice mohou po loňském ročníku být zatím s průběhem aktuální sezóny spokojené, se sedmnácti body jim po jedenácti kolech náleží sedmá pozice. „Je to obrovský úspěch, ale pokud chceme být nahoře, musíme být hlavami dole, být při zemi a makat dále. Mám v hlavě to, aby se neopakovalo, co jsem zažil loni s Frýdkem-Místkem, každý zápas musíme odpracovat na sto procent. Nyní nás čeká utkání v Prostějově, poté doma s Viktorií Žižkov. V domácím prostředí budeme chtít udržet šňůru domácí neporazitelnosti a jet na další vítězství,“ řekl závěrem Macej.

9' Matějka
58' Peterka
87' Matěj
33' Leibl
37' Krátký
53' Motyčka
79' Celba
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký, D. Richter (73. Nágl), M. Bílek, D. Procházka (84. R. Dvořák) – Matějka (81. P. Výborný).
Na lavičce: Němec, Drame, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal – Motyčka (66. Ožvolda), Matěj – Macej (78. Mrázek), Súkenník, Vasiljev (62. Bzirský) – Mišinský.
Na lavičce: Simkanič, Cverna, Holiš, Hýbl
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Marek – Kubec, M. Novák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1210