15.10.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Ani jsem nevěděl, jak slavit, smál se kapitán Army Peterka

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Od 22. 9. 2015, kdy byl na programu pohárový zápas se Slavií Praha, čekal Jan Peterka na další vstřelenou branku. Ústecký kapitán se dočkal ve čtvrteční dohrávce 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Vítkovicím, kdy obstaral výstavní trefou dokonce gól rozhodující.

„Oddechli jsme si. Potřebovali jsme vyhrát, protože šest zápasů včetně poháru jsme nevyhráli. Bylo to zcela jistě důležité vítězství a musíme na něj nyní navázat,“ hodnotil čtvrteční dohrávku s Vítkovicemi Jan Peterka, jenž se prosadil poprvé od 22. 9. 2015, kdy vstřelil gól pražské Slavii.

„Skoro si to již nepamatuji. Jsem rád, že jsem takto míč trefil, protože pravděpodobně to již takto asi nikdy netrefím. Naštěstí to tam spadlo. Nějak jsem si z dlouhého půstu hlavu nedělal, málo jsem se dostával do zakončení, konečně to vyšlo. Doufám, že to od této doby již bude padat. Ani jsem nevěděl, jak slavit, ale kluci na mě naskákali a neměl jsem čas něco vymyslet. Uvidím, domluvím se s kluky, zda mě bude vstřelená branka něco stát,“ dodal sám pokladník týmové kasy.

Arma po skvělém navázání na předchozí ročník zažila nyní propad v soutěžní tabulce, po jedenácti odehraných kolech má stejný počet bodů jako čtvrté Pardubice a pátý Varnsdorf. „Bylo to trochu vystřízlivění. My ale neměli hlavu v oblacích, což si možná někdo mohl myslet. Rozhodně to nebylo nic příjemného a doufejme, že tento výsledek nám pomůže k dalším výhrám,“ řekl sebevědomě fotbalista s číslem deset na zádech.

„Nikdy to nebylo herně špatné, ale nedávali jsme góly a nedostávali se do šancí. Nebezpeční jsme byli po útočné velké vápno a ne vně, kde bychom měli. Nepomohlo nám ani to, že jsme odehráli hodně zápasů venku. Doma se nám hraje dobře, diváci chodí v hojném počtu a ženou nás dopředu. Těšili jsme se a i kvůli fanouškům jsme chtěli vyhrát,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý záložník.

„Baráž by byla hezký cíl, ale my zůstáváme nohama na zemi a jdeme zápas od zápasu. Uvidíme, kde skončíme po podzimu, a pokud zůstaneme někde nahoře, tak se o baráž prát budeme. Další výhrou jsme opět blíže, pro nás je to dobře,“ znělo z úst ústeckého kapitána.

9' Matějka
58' Peterka
87' Matěj
33' Leibl
37' Krátký
53' Motyčka
79' Celba
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký, D. Richter (73. Nágl), M. Bílek, D. Procházka (84. R. Dvořák) – Matějka (81. P. Výborný).
Na lavičce: Němec, Drame, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal – Motyčka (66. Ožvolda), Matěj – Macej (78. Mrázek), Súkenník, Vasiljev (62. Bzirský) – Mišinský.
Na lavičce: Simkanič, Cverna, Holiš, Hýbl
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Marek – Kubec, M. Novák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1210