20.10.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec obrátil duel proti Chrudimi a slaví vybojované tři body

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – V souboji dvou celků ze spodní části tabulky se na gól dlouho čekalo. Do vedení šla Chrudim, Slezané však poté svého soupeře drtili a dokázali otočit na konečných 2:1. Vítězství zařídil v nastavení Pavol Ilko.
67' Vaněk
90' Ilko
62' Froněk
41' Bedecs
74' Schwendt
90' Adamuška
51' Sixta
69' Kesner
84' Vodrážka
90' Mrázek
Sestavy
Adamuška – Ilko, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Janošík (65. Dedič), R. Vaněk I., Weber (90+5. Klec), Šumbera – Omasta – Hejný (65. Schwendt).
Na lavičce: Bárta, Cienciala, Reintam, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Froněk, Vodrážka (89. Dostálek), Kesner, Sixta (76. Langr), Sulík (70. Rybička) – Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Mastík, Kopecký, Šípek
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Adámková – Antoníček, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 276

Komentář

Na větší šance prvního poločasu se čekalo do dvacáté minuty, do té doby byla k vidění spousta nepřesností, v krátkém sledu ovšem následovaly hned tři tutovky. První dvě měli Slezané. Janoščín předvedl pěknou individuální akci na levé straně, vracel míč na střed Hejnému, který vypálil po zemi, Mrázek skvěle zareagoval a vyrazil. O chviličku později chrudimský gólman čelil další šanci, zasahovat však nemusel, Janošík totiž z pravé strany pokutového území těsně minul vzdálenější tyč. Zahrozili i hosté, Kesnerův povedený centr našel v pokutovém území Froňka a pouze výtečný reflex Adamušky zachránil Třinec od inkasování.

Poslední šanci první půle si vypracovali domácí fotbalisté znovu po individuální akci. Tentokrát dokázal přes obránce vypálit Ilko a gólman Mrázek musel být v pozoru, aby dokázal vyboxovat tvrdou ránu z úhlu.

Brzy ve druhé pětačtyřicetiminutovce přišel nečekaný šok pro domácí fanoušky. Aktivní Tomáš Froněk dokázal svou druhou šanci tentokrát zužitkoval a poslal Chrudim do vedení. Třinec se však nevzdal a rázem mnohonásobně zvýšil aktivitu. Přečíslení řešil Omasta přihrávkou na Šumberu, jenž svou střelu umístil pouze do břevna. Následně už však bylo srovnáno. Domácí měli k dispozici přímý kop přibližně z dvaadvaceti metrů a Richard Vaněk krásně zakroutil míč k levé tyči.

Slezané toužili po plném počtu bodů a za vítězstvím si šli, ovšem na rozhodující gól se načekali. Mohli skórovat znovu z přímého kopu, Šumberův nadýchaný centr ovšem nedokázal tečovat nikdo z nabíhajících hráčů. O minutu později Omasta sám před brankou prostřelil Adamušku, ale na brankové čáře dokázal zasáhnout jeden z chrudimských beků.

V nastavení se už domácí z drtivého tlaku dočkali. Kušnírovu střelu ještě Mrázek vyrazil, ale následný centr Dediče usměrnil do sítě ve skluzu na zadní tyči Pavol Ilko. Třinec se díky jeho brance znovu odpoutal z poslední příčky a slaví vybojované tři body.