21.10.2018 | Marek Otava | Zápas

Vlašim dotáhla náskok Varnsdorfu a získala bod

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohrávali po první poločase 0:1, navíc přišli o brankáře Le Gianga. Nakonec ale získali bod díky vyrovnání ve druhé půli a byli dokonce blízko vítězství.
70' Janda
25' Rudnytskyy
45' Skopec
90' Bačkovský
10' Dordič
Sestavy
Le Giang (12. Bačkovský) - Kadlec, Piško, Štochl, Mizerák - Blecha, Skopec, Ivanko-Macej (59. Túlio), Fortelný (77. Selemani), Janda - Fotr.
Na lavičce: Plachý, Plechatý, Dao
Trenér: Vasil Boev
Porcal - Zbrožek, Kozma, Kouřil, Richter - Bláha, Dordič, Kocourek (84. Kubista), Kodeš, Rudnytskyy (65. Barac) - Ondráček (73. Schön).
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Bielesz, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Ginzel – Pfeifer, Vodrážka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 485

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu velice odhodlaně, ale již první minuty naznačily, že se bude odehrávat na hřišti spíše litý boj, než kvalitní kombinační kopaná. První vážnější situace nastala v 9. minutě, když se domácí gólman Le Giang srazil s Dordičem, který byl za atakování brankáře oceněn žlutou kartou. Tento souboj byl navíc poslední pro vlašimského brankáře, jelikož si v souboji přivodil zranění, které mu nedovolovalo pokračovat. Do hry tak musel náhradník Bačkovský.

Ten zpočátku příliš práce neměl, ale ve 25. minutě se mohl blýsknout při pokutovém kopu, který zahrával po zákroku na Ondráčka, Varnsdorf. Rudnytskyy skutečně nechal Bačkovského vyniknout, protože jeho pokutový kop dokázal vlašimský gólman vyrazit. K jeho smůle však pouze před sebe a Pavlo Rudnytskyy tak nakonec míč do sítě dostal a poslal hosty do vedení.

Vlašim se pak snažila o rychlou odpověď, ale jejich tlak byl do konce prvního poločaqsu spíše symbolický. To ve druhém poločase už to byla jiná káva. Domácí značně ožili a začali dostávat Varnsdorf pod tlak. Mnoho šancí měl zejména Fotr, který však ve všech střeleckých pokusech selhal. Naopak hosté mohli z ojedinělé příležitosti ve druhém poločase dát druhý gól, když se Ondráček z krkolomné pozice snažil ohrozit brankáře a trefil břevno.

Aktvní hra Vlašimi nakonec přinesla vyrovnávající branku. V 70. minutě se Ladislav Janda napřáhl z pravé strany a svoji levačkou poslal krásnou střelu, která zapadla přesně k tyči a gólman Varnsdorfu Porcal byl v tomto případě bez šance. Nicméně v dalším průběhu hry se hostující brankář činil a dokázal zneškodnit několik šancí domácích. Ti navíc ukazovali jaký mají problém se střeleckou potencí a spalovali i vyložené příležitosti. 

Varnsdorf, který byl evidentně uspokojen i s bodem, se pak ve zbytku utkání pouze bránil a odolával tlaku domácích, který ale konci zápasu už slábnul. Vlašim tak nakonec pouze remizovala s FK Varnsdorf 1:1 a na domácích hráčích tak byl vidět jistý smutek, jelikož měli dostatek šancí na vítězství. Naopak hosté byli po zavérečném hvizdu i přes inkasovaný gól spokojení i s vybojovaným bodem.