27.10.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov udolal Pardubice 1:0 a slaví velmi cennou výhru

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Baník po třech utkáních bez výhry překvapil naopak v dobré formě hrající Pardubice, které poslední dva duely vyhrály 4:0 a 2:0. Překvapení zařídil jedinou trefou zápasu Erik Liener. Hosté srovnat nedokázali i kvůli tomu, že v závěrečné půlhodině dohrávali o deseti.
30' Liener
bez branek
45' Liener
49' Beránek
85' Hlavatý
41' Zukal
61' Zukal
87' Čelůstka
Sestavy
Jakub Dvořák I. – Stropek, Machek (7. Liener), Beránek (83. Voleský), Glaser – Štípek, Mejdr, Jakub Dvořák II., A. Ševčík (61. Vávra) – O. Ševčík, Hlavatý.
Na lavičce: Belaň, Mišůn, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Letáček – Prosek, Klíma, Šejvl (33. Zukal), Čelůstka – Jeřábek – Mužík (65. Čmelík), Kovář, Černý, Sokol (69. Huf) – Petráň.
Na lavičce: Knobloch, Kühnel, Kašiar, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Klíma – Pochylý, Kubec • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 385

Komentář

V úvodu utkání byli aktivnější Východočeši, kteří však na šance čekali a naopak mohli brzy inkasovat. Adam Ševčík totiž obdržel velmi dobrý pas před branku, ale z malého vápna trestuhodně přestřelil. Pardubice sice dále kombinovaly, ovšem dostávaly se pouze k náznakům šancí a když už vystřelily, byl připraven Dvořák. To Baník hrozil ojediněle, ale zase pořádně. Glaser odcentroval na malé vápno znovu na Adama Ševčíka, který selhal i v další velké šanci a hlavou zamířil pouze do náruče Letáčka.

Ve své třetí šanci už Sokolov uspěl. Pohledná kombinace domácích skončila pasem mezi obránce na Erika Lienera, jenž v rychlosti obešel gólmana a poté už zamířil do odkryté branky. Baník mohl navýšit vedení z dalších dvou slušných šancí, do obou se dostal Jan Mejdr hlavičkou, poprvé však přestřelil a napodruhé předvedl výtečný zákrok Letáček.

V závěru si tutovku vypracovali i hosté, rovněž to zkoušeli centrem a k zakončení hlavou se protlačil Petráň, ovšem Dvořák byl pozorný. Sokolov měl k dispozici zajímavou šanci hned v úvodu druhého poločasu, kdy Beránek vypálil z levé strany a Letáček se musel pořádně natáhnout, aby vytěsnil ránu na rohový kop. Pardubice jistě toužily alespoň po bodu, avšak jejich šance utnul hrubý zákrok Lukáše Zukala, jenž nepustil domácího hráče do brejku u postranní čáry do brejku a vysloužil si zaslouženou druhou žlutou kartu.

Baník mohl definitivně rozhodnout v početní výhodě při rohovém kopu, kdy se k hlavičce dostal Ondřej Ševčík, ale gólman hostů si poradil i s jemnou tečí Stropka. Pardubice díky tomu byly ve hře a zahrozit mohl Huf, který v pokutovém území obešel obránce a následně padl k zemi, rozhodčí Klíma však situaci posoudil čistě a penaltu neodpískal.

Sokolov si v samotném závěru tři body pohlídal a do šance už hosty nepustil. Pardubice tak po dvou výhrách tentokrát padly.