27.10.2018 | David Suchý | Zápas

Hradec Králové podruhé za sebou prohrál, na domácí půdě těsně podlehl Brnu

Foto: Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté Zbrojovky Brno v minulém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ztratili body na domácí půdě se Sokolovem, ovšem tentokrát v důležitém utkání zvítězili. Na půdě Hradce Králové rozhodl jediný gól, který si sám vstřelil domácí Milan Černý. Moravané tak ztrácí na třetí Hradec tři body.
bez branek
66' Černý (vl)
78' Kopečný
83' Vorobjev
24' Šural
26' Vraštil
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Černý, Jukl – Martan (61. Vorobjev), Vlkanova, Durděvič – Da Silva (82. Pokorný).
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Matoušek, Miker
Trenér: Zdenko Frťala
Melichárek – Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Krejčí, Sedlák (65. Bariš) – Ashiru, Růsek, Bartolomeu (61. Lutonský) – Zikl.
Na lavičce: Halouska, Gáč, Sukup, Kříž
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Ginzel – Paták, Boček • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 581

Komentář

Hned od úvodních minut diváci sledovali vyrovnanou podívanou, která nabízela celou řadu nedovolených zákroků. První šance přišla po necelých deseti minutách hry, postaral se o ni hostující Zikl, který z úhlu protáhl brankáře Ottmara.

Posléze diváci sledovali hluchou pasáž utkání, která divákům opět nabízela pouze velkou řadu faulů. Ke konci poločasu si celek z Moravy připsal další vyloženou šanci, tentokráte v tutové příležitosti selhal Bartolomeu, který trefil pouze tyč.

Do druhého poločasu vstoupila mnohem aktivněji Zbrojovka, která si přichystala několik slibných projektilů, o které se především staral aktivní Růsek. Právě tento devatenáctiletý záložník pálil zhruba z pětadvaceti metrů, načež ostrou ránu dokázal Ottmar vyrazit nad branku.

Hosté byli i nadále směrem dopředu nebezpečnější, kýžená branka přišla po více než hodině hry. Velký podíl na této trefě měl Ashiru, jehož fantastický centr si do vlastní sítě ukázkově srazil Milan Černý.

Votroci se tak dostali do nepříjemné pozice, ze které se mohli částečně dostat. To by ovšem nejprve Martinec musel mířit přesněji a posléze domácí nedokázali zamést míč do prázdné brány. V závěru zápasu mohli své vedení a vítězství navýšit hosté z Brna, ovšem zakončující Štěpanovský mířil těsně vedle. Brno i přesto vyhrálo v Hradci Králové těsně 1:0.