02.11.2018 | Radek Štohl | Zápas

Sokolov po změně trenéra podruhé vyhrál, krize Znojma se prohlubuje

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
ZNOJMO – Baníku Sokolov se začíná dařit. Západočeský klub potřetí po odvolání trenéra Pavla Hortvátha bodoval, na hřišti Znojma si ke všemu připsal druhé vítězství v řadě. Naopak znojemský tým prohrál čtvrtý duel za sebou.
13' Mudra
11' Dvořák II.
82' Voleský
13' Kučera
42' Mudra
45' Ordoš
61' Malár
23' Čihák
29' Stropek
85' Voleský
Sestavy
Buček - Helísek, Avdič, Malár, Cihlář - Mudra, Kučera (69. Ambrozek), Lacko, Ordoš, Štrombach - Teplý (76. Brown).
Na lavičce: Veselý, Krčík, Hlůže, Šulc
Trenér: Leoš Kalvoda
Jakub Dvořák I. - Mejdr, O. Ševčík, Stropek, Jakub Dvořák II. - Glaser, Čihák (46. Liener) - Beránek (79. Voleský), Hlavatý (57. Vávra), Štípek - A. Ševčík.
Na lavičce: Belaň, Mišůn, Machek, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Mikyska – Pfeifer, Mojžíš • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 420

Komentář

Úvodní minuty přinesly především vysoké napadání obou mužstev, která svým působením na útočné polovině dělala soupeřům problémy. První gól zápasu poté na sebe nenechal příliš dlouho čekat. V jedenácté minutě se prosadili hosté, když Jakub Dvořák dobíhal k vápnu, před kterým nechytatelnou střelou otevřel skóre zápasu.

Odpověď byla blesková, rovněž za vápnem se střely ujal Jan Mudra, který čtvrtým gólem v sezóně potvrdil nejlepšího střelce Znojma. Vyrovnání přineslo domácímu celku větší touhu do hry, další gól však do konce půle nepřidali. V důležitých chvílích se jim na kopačky vnesla nepřesnost nebo pozorná obrana Sokolova. Ani hosté se branky v první části duelu již nedočkali. 

Ve druhém poločase se ve velké šanci ocitl Michal Ordoš, který ve vápně nastřelil břevno hostů. Další velkou příležitost měl za chvíli David Štrombach, jeho střela letěla vysoko nad bránu. Po hodině hry se Znojmu nevydařil ani velký tlak, ve kterém měli prsty Ordoš, Štrombach či Lacko, hosté gól neobdrželi především díky obětavosti. 

Příbližně čtvrt hodiny před koncem zápasu došlo k ošemetné situaci ve vápně, ale domácí pokutový kop nezískali, a tak udeřili hosté. V 82. minutě Jakub Dvořák zahrával standardní situaci, po které se nejlépe zorientoval střídající Patrik Voleský, ten střílel do tyče. Od ní se však míč odrazil do brány bezmocného Bučka. Znojmu nepomohl ani závěrečný nápor, Sokolov při přechodu na prázdnou branku neměl pohlídaný ofsajd.

Hostující tým z posledních třech zápasů urval sedm bodů, naopak znojemští ztratili body počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (trenér Znojma): „Hráčům jsem před zápasem říkal, že rozhodují okamžiky v jejich vápně, stejně jako v tom našem. Bohužel jsme tyto důležité momenty nezvládli. Záleží na inteligenci a herním umění hráčů. Když hrají (Sokolov) v hlubokém bloku, tak něco hráčům vštípit, jak by situace kolem vápna měli dohrát, to už záleží jenom na nich, to už těžko něco nacvičíme.“

Vítězslav Hejret (trenér Sokolova): „Jednalo se o těžký zápas. Ve druhé lize jsou duely opakovaně vyrovnané, ať už to bylo v Brně, doma s Pardubicemi, nebo se Znojmem. Všechno je zde stejné. Na konci rozhodují drobnosti, větší vůle. Dnešní zápas to ukázal také. Tedy velká vůle po vítězství, které nastalo po dobrém výkonu."