06.11.2018 | Pavel Kortus | Rozhovory

Soupeř byl u míče vždy první, lituje porážky jihlavský Tlustý

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
České Budějovice – V souboji dvou nejlepších celků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se museli před svým soupeřem sklonit a přenechat mu i dosavadní trůn. Jihlavští fotbalisté padli na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích 0:2 a na domácí nestačili. "Soupeř byl rychlejší, domácí byli vždy u míče první," krčil rameny jihlavský kapitán Petr Tlustý. Vysočině nepomohla ani netradiční pauza kvůli střídání rozhodčích.

Šlágr kola i celého podzimu se vám nepovedl podle představ. Co rozhodlo bitvu s Dynamem?
Vázla nám kombinace. Nedrželi jsme vůbec míč, kazili jsme přihrávky. Byli jsme u všech míčů později, soupeř měl všechny odražené míče. Špatné to bylo hlavně v prvním poločase. Když jsme inkasovali první gól, tak se naše hra trochu zlepšila, ale pořád to bylo málo. 

Čím to, že jste se domácím nedokázali vyrovnat v pohybu a nasazení?
Vůbec nevím. Ale máte pravdu. Soupeř byl rychlejší, byl u míče vždy první. To byl náš základ neúspěchu. 

Z českobudějovických fotbalistů čišela větší touha po vítězství, zatímco vy byste možná brali i bod, ne?
To si nemyslím. Nepřijeli jsme pro bod. Chtěli jsme vyhrát, ale od začátku jsme na domácí nestačili. Pak už jsme nedokázali na tempo reagovat. 

I přes to jste mohl vy sám několik minut před koncem vyrovnat. Po rohu jste z dobré pozice hlavičkoval a brankář Staněk vás vychytal.
To je pravda. Jak byl míč kluzký, tak mi sjel po čele a hlavička nebyla tak přesná a důrazná. Střela šla do míst, kde byl brankář. Proto z toho nebyl gól. 

Jak vás ovlivnilo nečekané střídání rozhodčího zkraje druhého poločasu?
Člověk trošku vypadne z tempa, ztratí koncentraci. Ale vymlouvat se na to určitě nemůžeme. Paradoxně to pro nás mohlo být i výhodou, zastavil se tlak domácích. Ale nic jsme z toho nevytěžili. 

Co pro vás znamená porážka na hřišti přímého konkurenta v boji o postup?
Nic zásadního. Pořád máme stejně bodů s Dynamem a dělíme se o první místo. Jdeme dál. Chceme další zápas vyhrát a zajistit si dobrou pozici do zimní přestávky. 

50' Ledecký
90' Kovaľ
bez branek
81' Javorek
63' Levin
79' Vaculík
90' Štěpánek
Sestavy
Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Wermke (84. Kovaľ), Havelka, Mršić (89. Grajciar) – Ledecký (89. Táborský).
Na lavičce: Křížek, Řezáč, Čermák, Gebert
Trenér: David Horejš
Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler (75. Turyna) – Machuča (64. Šlein) – Šefčík (51. Vaculík), Levin, Zoubele, F. Novotný – Jiří Klíma.
Na lavičce: Vejmola, Vedral, Čáp, Hykel
Trenér: Martin Svědík
Rozhodčí: Marek – Blažej, Kubr • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 2143