06.11.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

495 minut venku bez vstřelené branky? V Jihlavě se pokusíme o nápravu, hlásí ústecký Richter

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – S prvním listopadovým dnem roku 2018 přišli svěřenci Aleše Křečka před televizními kamerami o domácí neporazitelnost, která měla trvání téměř rok. V 90. minutě se blýskl žolík Jiří Miker, který nůžkami rozhodl o zisku tří bodů pro Hradec Králové. U největší brankové příležitosti Army byl v 81. minutě Daniel Richter, jenž z přímého volného kopu nechal vyniknout gólmana soupeře Radima Ottmara.

„Gól inkasovaný ke konci utkání nás mrzí, ale po průběhu musíme přiznat, že lepší jsme určitě nebyli. Takový zápas musíme dohrát alespoň na 0:0. Trenér nám po zápase řekl něco v tom smyslu, že jsme blbci, když jsme takto ztratili body i v Prostějově v nastavení druhé půle. Jsou to další dva body, které nám budou chybět, ale horší je, jaký jsme předvedli výkon,“ litoval nevydařeného střetnutí 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Daniel Richter, jenž mohl skórovat v 81. minutě z přímého volného kopu, Radim Ottmar ale jeho střelu ve skoku zneškodnil.

„Měl jsem míč kopnout více do strany, mířil jsem hodně doprostřed. Gólman šel napřed a poté to vypadalo, že se i vracel. Každopádně jsem měl střílet k tyči. Standardní situace trénujeme, po tréninku zůstáváme na hřišti s Markem Stradou, Markem Krátkým a trenérem a snažíme se na tom pracovat,“ nechal se slyšet třiadvacetiletý záložník.

„Celý zápas se hrál opatrný a bojovný fotbal, pro diváky to asi velká podívaná nebyla. Nakonec rozhodla hezká branka, ale bohužel do naší sítě. Neříkali jsme si v kabině, že by se nám vzdalovaly barážové příčky, na to nehledíme. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, kolik bodů budeme mít po podzimu a poté se můžeme bavit o vyšších ambicích. Cíl pro podzim jsme měli stanoven na zisk dvacet pět bodů, což je minimum. Je v našich rukou to splnit, věřím, že to zvládneme. Chtělo by to následně potvrdit doma s Chrudimí,“ dodal fotbalista s číslem sedm na zádech.

Fotbalisté Army poznali, že každá série má svůj konec. Hradci Králové se podařilo dobýt ústecký stadion, což se žádnému týmu v soutěži od prohry Ústí nad Labem s Frýdkem-Místkem v poměru 0:1 dne 17. 11. 2017 nepodařilo. „Štve nás to, ale ani ne tolik, že skončila série, ale že jsme prohráli zápas. Musíme přivézt nějaké body z venku, abychom svůj výkon napravili,“ přál by si nejlepší střelec Army, pomineme-li Martina Jindráčka, který hostuje aktuálně v Teplicích.

Právě na hřišti soupeře se svěřenci Aleše Křečka již 495 minut neprosadili a v soutěžní tabulce venkovních duelů obsazují až desátou příčku. „Venku si nevypracováváme gólové příležitosti a nedaří se nám herně. Věřím, že v Jihlavě se pokusíme o nápravu a odehrajeme lepší utkání než předchozí kola venku. Vysočina se snaží hrát kombinační fotbal, to by nám mohlo vyhovovat. Je pro nás lepší, když tým kombinuje, můžeme napadat, presovat. Snažíme se vždy o to samé, ale proti Hradci Králové se nám extrémně nedařilo,“ vyhlíží lepší zítřky Richter.

bez branek
90' Miker
71' Šup
79' Brak
89' Bílek
68' Durděvič
90' Miker
Sestavy
Lindr – Strada (66. Kingue), Brak, Pimpara, M. Bílek – J. Peterka, D. Richter, Miskovič – Krátký, Matějka (86. Nágl), D. Procházka (58. Šup).
Na lavičce: Tvrdoň, Drame, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Ottmar – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, M. Plašil – Jukl, Janoušek – Durdević (82. Miker), Vlkanova (90+1. Finěk), Urma – W. Da Silva (58. Kropáček).
Na lavičce: Stejskal, Kvída, Hynek
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Machálek – Poživil, Lakomý, Dubravský • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 828