10.11.2018 | Petr Dejnožka | Zápas

Nováčkovský duel přinesl řádění Chrudimi! Hotovo bylo po první půli

Foto: Karel Dvořák (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Chrudimští fotbalisté v utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY své fanoušky potěšili. V nováčkovském duelu s Prostějovem porazili soupeře rozdílem třídy a zejména díky tříbrankovému prvnímu poločasu zvítězili 4:0!
22' Biolek (vl)
37' Rybička
45' Vašulín
50' Vašulín
bez branek
27' Rybička
30' Vodrážka
90' Drahoš
27' Kroupa
45' Schuster
54' Sus
Sestavy
Zíma – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Vodrážka (61. Sixta), Froněk (82. Sulík) – Rybička (74. Kopecký), Vašulín.
Na lavičce: Gregovský, Hlavsa, Dostálek, Šípek
Trenér: Pavel Matějka
Bréda – Biolek, Janíček, Schuster, Slaninka – Šteigl (46. Pernackyj), Sus, M. Kovařík (74. Hapal), Žikol (59. Fládr), Kroupa – Koudelka.
Na lavičce: Jícha, Machynek, Langer, Pančochář
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Klíma – Vitner, Vaňkát • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 810

Komentář

Souboj dvou týmů, kterým se v posledních týdnech bodově ne zcela dařilo, vypadal již od začátku velmi jednoznačně. Chrudim na Prostějov nastoupila velmi ostře a v prvních minutách ho prakticky nepustila z jeho obranné poloviny. Ač byla převaha velmi značná, první branku si dali hosté sami. A to doslova. Průnik Petra Rybičky skončil odkopem Matěje Biolka za záda prostějovského brankáře Brédy. Ani vstřelená branka chrudimské fotbalisty neuspokojila a na klec Prostějova se valil jeden útok za druhým.

Do přestávky se stadion Za Vodojemem radoval ještě dvakrát. Nejprve se deset minut před pauzou položil do zakončení ve vápně Petr Rybička a přesnou trefou protrhl střeleckou smůlu, v poslední minutě řádné hrací doby pro změnu přesně zakončil signál po volném přímém kopu Daniel Vašulín

Prostějov byl na ručník a ani po pauze ho nečekalo úplné milé přivítání. Po další z řady šancí přistál míč na hlavě Daniela Vašulína, který svým druhým gólem v utkání upravil již na 4:0.

Celek Chrudimi si poslední domácí utkání podzimu užil až do posledních minut. Celý průběh zápasu měl ve svých rukou a kromě čtyř vstřelených gólů si vypracoval ještě nespočet brankových příležitostí. Výsledek 4:0 přinesl chrudimským fotbalistům do tabulky důležité tři body, Prostějov pro změnu nevyhrál posedmé za sebou.