11.11.2018 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec ovládl derby, Pardubice deklasoval v první půli čtyřmi brankami

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Patnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti sobě svedlo poprvé v ročníku také Hradec Králové s Pardubicemi. Dlouholetí rivalové se tentokrát střetli na půdě Votroků, kde také domácí hráči jednoznačně kralovali, a to především v prvním poločase. Za ten totiž stihli do soupeřovy sítě nasázet čtveřici branek, což se nakonec ukázalo jako rozhodující pro konečný výsledek. Hradečtí v utkání sice neproměnili pokutový kop, díky dalším trefám a plnému bodovému zisku ovšem bezpečně udrželi krok se špičkou tabulky.
6' Durděvič
12' Durděvič
21' Pokorný
35' Da Silva
8' Fousek
37' Urma
69' Pokorný
87' Durděvič
10' Černý
50' Sokol
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Pokorný, Martinec, Plašil – Jukl, Janoušek – Durdevič, Vlkanova (86. Miker), Urma (71. Martan) – Da Silva (85. Kropáček).
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Kvída, Černý
Trenér: Zdenko Frťala
Letáček – Prosek, Klíma, Zukal, Čelůstka – Jeřábek – Mužík (46. Sokol), Černý, Tischler (56. Kovář), Fousek (73. Huf) – Petráň.
Na lavičce: Knobloch, Čmelík, Kopřiva, Solil
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Houdek – Moláček, Leška • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1950

Komentář

Už samotný začátek zápasu začal ve velkém gólovém stylu, už v šesté minutě si na centr ve vápně naskočil Urma, kterého sice ještě brankář hostů Letáček vychytal, na prudkou dorážku od Fahrudina Durděviće ovšem už nemohl mít nárok. Pardubice ale rychle přispěchaly s odpovědí, chvilku nepozornosti v defenzivě domácích využil k průniku Adam Fousek, jenž si před vápnem narazil balón s Tischlerem a poté přízemním pokusem rozvlnil síť – 1:1!

Hodně atraktivní dvacetiminutovka pokračovala! V jedenácté minutě totiž situaci na hraně ofsajdu převtělil v další branku Fahrudin Durděvič, jenž tak do zápasu vstoupil fantastickým výkonem, když tentokrát přeloboval vyběhnutého brankáře hostů. Votroci neměli dost a i nadále tlačili na obranu svého soupeře. A třetí branka pak byla od Hradeckých par excellence! Po rohovém kopu přišel následně míč na přední tyč, kde se zády k brance prosadil patičkou usměrněnou skoro pod břevno Jakub Pokorný!

Následovalo klidnějších deset minut, ve kterých se toho na hřišti příliš nedělo. Oba týmy si míč vyměňovaly spíše mezi vápny, tudíž brankáři příliš práce neměli. V pětatřicáté minutě to změnil Vlkanova, ten sice ve vápně pardubických fotbalistů byl proti přesile tří hráčů, i tak se ale prorval ke střele a k dorážce následně už úspěšný Wesley Da Silva. Votroci tak v této fázi zápasu měli už luxusní náskok tří branek, což pro Pardubice znamenalo velký problém.

Druhý poločas už tolik atraktivity pro oči skoro dvou tisíc diváků nepřinesl. Chvíli po přestávce měl sice na hlavě snížení Tischler, z vápna ovšem zamířil mimo. Dvakrát se pak hnal dopředu domácí Janoušek, povedenější byl ale první pokus, po kterém z hranice velkého vápna jedovkou jen těsně netrefil prostor u levé tyče. Když pak pokutový kop po faulu na Kopečného neproměnil Vlkanova, jenž orazítkoval břevno, skončil zápas stejným výsledkem, který přinesl i první poločas.