23.11.2018 | Petr Frömel | Zápas

Ve Znojmě čekali diváci na gól marně, Hradec si odváží bod a na čelo se neposunul

Foto: fchk.cz
Znojmo – Hostující celek a favorit zápasu byl v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY aktivnějším a lepším mužstvem, nedokázal však využít žádnou z nabídnutých šancí. V té největší na začátku zápasu neproměnil pokutový kop. Domácí se do brankových příležitostí příliš nedostávali a bod je pro ně velmi cenný.
bez branek
bez branek
16' Krčík
43' Martinec
70' Jukl
Sestavy
Buček (75. Veselý) - Helísek, Dramé, Malár, Cihlář - Kučera, Lacko - Krčík (82. Štrombach), Ordoš, Mudra - Teplý (66. Beganovič).
Na lavičce: Ambrozek, Hlůže, Brown, Šulc
Trenér: Leoš Kalvoda
Ottmar - Kopečný, Pokorný, Martinec, Plašil - Janoušek (62. Miker, 89. Firbacher), Jukl - Durdevič (81. Martan), Vlkanova, Černý - Da Silva.
Na lavičce: Stejskal, Finěk, Kvída, Kropáček
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 420

Komentář

Hradec Králové byl blízko gólu hned ve 2. minutě, kdy rozhodčí v jeho prospěch nařídil pokutový kop. Durdević ovšem trefil jen břevno. Domácí zkoušeli zahrozit dalekou střelou Teplého, se kterou neměl Ottmar žádné potíže. Ve 12. minutě se před Bučkem zjevil osamocený Wesley Da Silva, bránu však překopl. 

Pár minut na to střílel Durdević z voleje mimo tři tyče. Následně se hra zklidnila, míč drželi na kopačkách převážně hosté, avšak další možnost si dlouho nedokázali vytvořit. Až v závěru znovu Durdević málem překvapil Bučka, když jeho pokus skončil na břevně, v nastavení pak hlavičkoval Janoušek těsně vedle levé tyče. 

Další vzrušení přišlo po čtvrt hodině druhé půle. Dramé fatálně chyboval v rozehrávce, před hradeckým Juklem se tak otevřel volný prostor, avšak hostující fotbalista mířil trestuhodně jen nad břevno. V další příležitosti se zjevil Durdević, který zůstal volný na levé straně, ale nebylo mu přáno, míč poslal mimo bližší tyč. Pak zahrozil dvakrát i domácí mančaft, pokusy Cihláře i Mudry však kapitán Východočechů zneškodnil.

Čtvrt hodiny před koncem mohl Durdević prolomit střeleckou smůlu, volný míč však místo do brány uklidil do zámezí. V poslední tutovce Hradce selhal Miker, jenž neproměnil samostatný únik. Veselý, který krátce předtím musel vystřídat ve znojemské svatyni Bučka, dobře zmenšil protihráči střelecký úhel a balón vyrazil do bezpečí.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Mužstvo bylo po Vítkovicích nabuzené, na reprezentační přestávku se nemůžeme vymlouvat. Pro všechny mančafty to bylo stejné. Myslím si, že zápas s Hradcem Králové byl čistě remízový. Hradec působil jako výborný tým, o nejvyšší ligu se ještě porve. Ubojovali jsme to. Kdybychom k zápasům přistupovali tak, jako dneska, tak jsme úplně někde jinde.

Zdenko Frťala (trenér Hradce Králové): Kromě dvaceti minut v prvním poločase, kdy nás soupeř přehrával, jsme si vypracovali pět gólových příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Kluci jsou v kabině smutní. Za celý podzim se nemáme za co stydět. Je to další plusový bod z venku. Fotbal není o tom, kolik šancí si vypracujete. Jsme zklamaní, ale bod z venku bereme. Ve druhém poločase jsme byli důraznější, vyhrávali více osobních soubojů. V před finální fázi jsme to špatně řešili.