24.11.2018 | David Klier | Zápas

Jihlava v Pardubicích remizovala bez branek, přezimuje nejhůř druhá

Foto: Radek Klier
Pardubice – Před televizními kamerami se odehrál šlágr 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, když se na stadionu Pod Vinicí střetl domácí FK Pardubice s FC Vysočina Jihlava. V utkání nebyl k vidění žádný jeden gól, oba týmy tedy berou v posledním utkání před zimní pauzou bod.
bez branek
bez branek
8' Kopřiva
55' Jeřábek
81' Kopřiva
88' Petráň
90' Šefčík
Sestavy
Letáček - Prosek, Kopřiva, Jakub Klíma, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (90.+1 Sokol), Kovář (79. Solil), Tischler (84. Zukal), Fousek - Petráň.
Na lavičce: Knobloch, Čmelík, Huf, Kašiar
Trenér: Jaroslav Novotný
Vejmola - Vaculík, Štěpánek, Vedral, Preisler - Šlein (82. Šefčík), Fulnek, Ljovin (61. Klobása), Machuča - Novotný (79. Javůrek), Jiří Klíma.
Na lavičce: Vízek, Čáp, Hykel, Šumský
Trenér: Roman Kučera
Rozhodčí: Nenadál – Dobrovolný, Poživil • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 527

Komentář

V první polovině utkání měly herní převahu domácí Pardubice. Ty se hodně snažily o centrované míče ze stran, stopeři Jihlavy si ale s tímto stylem hry veděli rady a do hlaviček domácí hráče nepouštěli.

Na brankové příležitosti byl první poločas chudý. Největší šanci půle měl na noze jihlavský Ondřej Machuča. Ten se po přihrávce Vaculíka ocitl ve slibné pozici, ze které ale branku domácího brankáře Letáčka přestřelil.

Ve druhé půli se obraz hry trochu vyrovnal a hned po dvou minutách měli hosté k dispozici další šanci. Filip Novotný si v pokutovém území navedl míč na levačku a střílel na vzdálenější tyč, Letáček konečky prstů vytáhl na roh.

V 71. minutě dostal skvělou přihrávku za obranu Jakub Fulnek, ten se dostal do střelecké pozice, ze které prověřil domácího brankáře, který ale tentokrát nenechal míč projít za svá záda. 

Deset minut před koncem přišla komplikace pro Pardubice. Nově příchozího bývalého hráče Pardubic, Jana Javůrka, totiž fauloval Filip Kopřiva a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Ve zbytku utkání si Jihlava vytvořila menší tlak, do přímého ohrožení branky se ale nedostala.

Jihlava se tedy díky remíze dostala na první místo, České Budějovice ovšem mají zápas k dobru. To stejné platí i pro Pardubice, které se dostaly na čtvrtou pozici, kde jsou jen o skóre před Varnsdorfem, který bude hrát svůj zápas v neděli.