06.12.2018 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Listopad ovládli Vojtěch Hadaščok a Jiří Neček

Foto: fnliga.cz
Praha – Vlašim a Třinec. Dva týmy, které završily podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY měsícem, v němž neztratily ani bod. Středočechům dopomohl ke třem listopadovým výhrám čtyřmi zásahy z celkových šesti útočník Vojtěch Hadaščok. Vzhůru se drali také fotbalisté Třince, kteří nezahájili letošní ročník vůbec ideálně. Před zimní přestávkou ale začala skvadra trenéra Jiřího Nečka opět šlapat, když bodovala hned pětkrát po sobě.

Hráč měsíce – Vojtěch Hadaščok (FC Sellier & Bellot Vlašim)

Povedený měsíc mají za sebou ve Vlašimi. Středočeši odehráli v listopadu tři zápasy, všechny vyhráli shodným výsledkem 2:1 a ve všech se do střelecké listiny zapsal Vojtěch Hadaščok, který si nakonec vysloužil i cenu pro nejlepšího hráče FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY za uplynulý měsíc.

Šestadvacetiletý útočník původem z Opavy zahájil se svými spoluhráči listopad domácím střetnutím s Chrudimí. Hadaščok tehdy krátce po změně stran otevřel skóre a nasměroval Vlašim ke třem bodům. O týden později se stal Hadaščok ústřední postavou střetnutí se Žižkovem, když nejprve poslal Vlašim do vedení z penalty, za nerozhodného stavu pak pět minut před koncem rozhodl o dalších třech bodech pro Sellier & Bellot.

A do třetice Hadaščok. K podzimní derniéře cestovali svěřenci kouče Brabce na horkou půdu do Brna, kde po skvělém úvodu nad favoritem zvítězili 2:1. Hadaščok vsítil po čtvrthodině hry vítězný gól, který byl jeho čtvrtou listopadovou a celkově již devátou trefou v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. I díky tomuto brankovému apetitu nakonec Vlašim přezimuje v první polovině tabulky.

Listopadové výsledky Vlašimi:

14. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – MFK Chrudim 2:1
15. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Viktoria Žižkov 2:1
16. kolo: FC Zbrojovka Brno – FC Sellier & Bellot Vlašim 1:2

Trenér měsíce – Jiří Neček (FK Fotbal Třinec)

Loni čeřili na podzim postupové vody, letos ale fotbalistům Třince vstup do sezóny nevyšel. Vzpruha přišla v posledních pěti kolech, kdy se svěřenci kouče Jiřího Nečka začali zvedat ode dna tabulky a poctivě sbírat body. V listopadu jich pod vedením sedmapadesátiletého stratéga získali dokonce plný počet.

Nejprve si Třinečtí odvezli tři body zpod žižkovského televizního vysílače, když přehráli tamější Viktorku rozdílem třídy 3:0. O vítězství rozhodla Nečkova družina třemi zásahy až po přestávce. To o týden později čekal na Slezany těžší soupeř – o návrat do nejvyšší soutěže usilující Brno. To na stánku Rudolfa Labaje vedlo, domácí ale v závěrečné čtvrthodině výsledek otočili a vyválčili nesmírně cenný triumf 2:1.

Rozloučení s podzimní částí proběhlo ze strany Třince na půdě prostějovského nováčka. Zásluhou Weberovy trefy ze 73. minuty vyhráli fotbalisté z města oceli potřetí v řadě, bodovat se jim poté podařilo už popáté za sebou a v tabulce se tak vyhoupli na jedenáctou pozici.

Listopadové výsledky Třince:

14. kolo: FK Viktoria Žižkov – FK Fotbal Třinec 0:3
15. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Zbrojovka Brno 2:1
16. kolo: 1.SK Prostějov – FK Fotbal Třinec 0:1