11.12.2018 | Jiří Paýr | Rozhovory

Trochu nás mrzí, že už podzim skončil, lituje vlašimský Janda

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Konec podzimní části zastihl fotbalisty FC Sellier & Bellot Vlašim ve výborné formě, když tým vedený trenéry Erichem Brabcem a Vasilem Boevem vyhrál poslední tři zápasy. Není tedy divu, že se hráčům ze hřiště moc nechtělo. “Trochu nás mrzí, že už podzim skončil,” přiznal zkušený záložník Vlašimi Ladislav Janda.

Podzimní část pro Vlašim však nezačala optimálně. Klub v létě prošel klasickou obměnou kádru a zapracovával do sestavy především mladé hráče. Výsledkově se středočeskému týmu moc nedařilo. “Nedařilo se nám výsledkově dotáhnout některé dobře rozehrané zápasy do vítězného konce a to poznamenalo třičtvrtě podzimu,” vzpomínal ne moc vesele na začátek letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Ladislav Janda.

Není divu! Jeho tým například proti Zbrojovce Brno doma vedl patnáct minut před koncem 2:0, ale o nadějný náskok Vlašim přišla a nakonec remizovala 2:2. I zápas v Táborsku Vlašim ztratila devět minut před koncem. Právě podobné zápasy srážely tým od hory Blaník tabulkou do spodních pater. “Byli jsme v patrech tabulky, kde jsme rozhodně nechtěli být,” vzpomínal Janda na doby, kdy blaničtí rytíři byli na čtrnácté pozici.

Po příchodu trenérské dvojice Vasil Boev – Erich Brabec se však Vlašim dokázala postavit na nohy a po pěti zápasech bez porážky se vyhoupnout do středu tabulky. “Díky této sérii zápasů jsme se dokázali dostat do klidného středu tabulky,” ulevil si jeden z nejzkušenějších hráčů v modrém dresu a dodal: “Současné osmé místo není špatné, ale rád bych náš tým viděl ještě výše.”

Právě o zkušené hráče je ve Vlašimi trochu nouze. Tým se opírá defacto právě o záložníka Jandu, dále o stopera Štochla a také o útočníka Hadaščoka. Jinak tým tvoří vesměs mladí hráči. “Svou roli zkušeného hráče jsem přijal tak, jak to je. Vlašim jde cestou mladých talentovaných hráčů a já jsem ve svých devětadvaceti letech již starý. Ale doufám, že na hřišti to ještě vidět není,” usmíval se dobře naladěný odchovanec vlašimské kopané, který druhou nejvyšší soutěž ve Vlašimi hraje od jejího postupu v roce 2009.

A jak si záložník FC Sellier & Bellot Vlašim bude užívat nadcházející volno? “Během volna budu doma a jako relax mi v poslední době slouží manuální práce na domě. A Vánoce? Ty ještě musím dořešit,” uzavřel rozhovor Janda, který se svými spoluhráči absolvuje ještě tréninkový blok od 10. do 16. prosince.